Profesorul Cezar Labău-Ișan a trecut la cele veșnice

Profesorul Cezar Labău-Ișan a trecut la cele veșnice

Dimensiune text

 

lumanare02Profesorul Cezar Labău-Ișan, unul dintre cei care și-au dedicat viața tinerelor generații, a trecut la cele veșnice. Profesorul Cezar Labău-Ișan a instruit, de-a lungul celor 44 de ani, mii de copii în tainele matematicii, fizicii și șahului, în Roman, Săbăoani, Gherăești, Moldoveni, dar și în multe altele.

Absolvent al Facultății de Matematică și profesor cu gradul didactic I, Cezar Labău-Ișan și-a dedicat viața luminării minții a zeci de generații, cu realizări deosebite la Olimpiadele școlare și la numeroase concursuri sportive din toată țara. Între 1985-2001 a fost profesor al Cercului de Șah de la Clubul Copiilor Roman, prilej cu care a contribuit la dezvoltarea și afirmarea mai multor maeștri ai sportului, candidați de maeștri și alți jucători cu categorii superioare. Deși a descoperit în timpul facultății această pasiune, și-a dedicat mare parte din timpul liber împărtășirii cunoștințelor acestui sport nobil, aducând la Roman, în anii 1990, și pe marea maestră Elisabeta Polihroniade, prilej cu care a organizat cel mai important concurs de șah romașcan, cu peste trei sute de participanți.

„M-a cucerit prin ardoare, talentul de a ne motiva, inteligența cu care ne provoca să gândim, să aspirăm la o înțelegere superioară a vieții prin șah, a fost cel mai important profesor al adolescenței mele”, a declarat Bogdan Sava, maestru de șah.

Împătimit și al tenisului și pescuitului, va fi amintit ca un om activ, pasional, coleg de nădejde, mentor foarte îndrăgit de elevii săi. Ultima școală la care a profesat, mulți ani, a fost Școala „Mihai Eminescu” din Roman, de care s-a despărțit în urmă cu trei ani. Lasă în urma sa soția îndoliată, prietenii și toți cei care l-au cunoscut.

 COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • Dumnazeu sa-l ierte, odihna usoara!

  • Condoleante faimiliei!

  • condoleante. dumnezeu sa-l ierte, daca stie cineva ce boala la rapus