Profesorul Alexandru Cojocaru este omagiat la 95 de ani

„O picătură de apă, o picătură de viață”, campanie a elevilor CNRV împotriva poluării apelor
Matematicienii romașcani și-au desemnat premianții
Cadouri de Moş Nicolae pentru Centrul de zi de la Școala nr. 8

Cu prilejul aniversării a 140 de ani de la înființare, Colegiul Național „Roman-Vodă” dedică fiecare lună a anului unei personalități care și-a legat numele de școala romașcană. Luna februarie este dedicată profesorului Alexandru Cojocaru.

 

 

Fiecare din lunile anului 2012 va fi dedicată omagierii unei personalități al cărui nume este legat de Colegiul Național „Roman-Vodă”. Inițiativa aparține conducerii colegiului, care dorește să marcheze, în acest fel, aniversarea, în 2012, a 140 de ani de la înființarea școlii.
Pentru că anul 2012 este un an special pentru noi, am hotărît să ne facem cunoscute valorile, acele personalități care, într-un fel sau altul, și-au legat numele de liceul nostru. Chiar dacă nu vor fi organizate manifestări speciale, am recomandat colegilor să prezinte și la orele de dirigenție, măcar în cîteva cuvinte, aceste personalități cu care ne mîndrim și de care elevii cred că au nevoie„, a spus profesor Mihaela Tanovici, director al Colegiului Național „Roman-Vodă”.

Dacă luna ianuarie a fost dedicată lui Garabet Ibrăileanu, luna februarie este dedicată celebrului profesor romașcan Alexandru Cojocaru – de la a cărui naștere se împlinesc, în acest an, în luna februarie, 95 de ani -, care a fost desemnat, cu cîțiva ani în urmă, cetățean de onoare al orașului Roman.

Alexandru Cojocaru a fost unul dintre profesorii emblematici ai Colegiului Național «Roman-Vodă», cunoscut de elevi ca fiind «strîns» la note, dar celebru pentru rezultatele pe care le obținea cu elevii săi. A fost discipol al celebrului profesor Hollinger și a avut, la rîndul său, elevi celebri, cum au fost Vitalie Belousov, Anca Poplicher, profesor de matematică în Statele Unite ale Americii, profesoara de matematică Janeta Haret Stoican sau Șerban Ursu, ambasador al României la UNESCO. Foștii săi elevi își amintesc cu plăcere cum se vedeau an de an, pe 10 februarie, ziua de naștere a profesorului Cojocaru, în casa profesorului lor, depănînd amintiri despre cum au luat cea mai mare notă la matematică și despre atmosfera de liceu„, își amintește bibliotecara Cornelia Jora, care a amenajat, în muzeul liceului din Vila Hogaș, o vitrină specială dedicată profesorului Cojocaru.

Acesta și-a lăsat moștenire întreaga bibliotecă, precum și corespondența, liceului la care a predat.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!