Profesorii vor învăța să predea după temperamentul elevului

Dimensiune text

Profesorii de limba română din județul Neamț au șansa de a se perfecționa în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), participînd la proiectul „Stilul de învățare și temperamentul școlarilor – instrumente pentru o educație creativă”, pe care SNSPA îl derulează împreună cu Institutul pentru Științe ale Educației.

 

Grupul țintă va fi constituit, la nivel național, din profesori de limba română care predau la clasele de gimnaziu, jumătate dintre participanți fiind selectați din mediul rural, și de psihologi școlari și profesori de psihologie, jumătate dintre cei selectați din grupul țintă avînd, de asemenea, domiciliul în mediul rural. „Am fost sunați deja de colegii din teritoriu care s-au arătat interesați de participarea la studiu„, a spus inspectorul școlar Ionela Meda Știrbu, care coordonează activitatea pentru județul Neamț.

Printre activitățile prevăzute în cadrul proiectului se numără evaluarea temperamentului și stilului de învățare pentru 18.000 de elevi și instruirea a 720 de profesori de limba română pentru dezvoltarea metodelor de predare adaptate temperamentului elevilor și stilului lor de învățare. În cadrul proiectului vor fi instruiți și 360 de psihologi, consilieri școlari și profesori de psihologie, pentru aplicarea instrumentelor de evaluare a temperamentului și stilului de învățare la elevi.COMENTARII

WORDPRESS: 0