Profesorii se pregătesc de proteste

Profesorii se pregătesc de proteste

Dimensiune text

 

Reprezentanții Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) – filiala Neamț au avut o întâlnire cu prefectul județului Neamț, Vasile Panaite, pe tema revendicărilor pe care le au aceștia la nivel local și central. În cadrul întâlnirii care a avut loc luni, 2 octombrie, cei 24 de membri ai Biroului Județean al FSLI s-au declarat nemulțumiți atât de procentul din PIB alocat educației, cât și de faptul că finanțarea per elev este deficitară, informează un comunicat al Prefecturii Neamț.

Pe plan local, sindicaliștii au reclamat faptul că majoritatea primăriilor din județ nu au decontat din bugetele locale, potrivit prevederilor legale, costurile legate de transportul cadrelor didactice navetiste. De asemenea, conducerea FSLI Neamț a precizat că există și situații în care cadrele didactice nu și-au încasat diferențele salariale stabile prin hotărâri judecătorești definitive și irevocabile.

„Am ales o cale a dialogului, pentru că noi considerăm că dialogul este soluția, dar, dacă aceste solicitări nu vor fi luate în seamă de factorii decizionali, vom recurge la mișcări de protest”, a declarat, în cadrul întâlnirii, Gabriel Ploscă, președintele FSLI Neamț.

Prefectul Vasile Panaite le-a solicitat sindicaliștilor să îi prezinte o listă nominală cu primăriile care nu au decontat transportul cadrelor didactice navetiste sau care nu respectă hotărârile judecătorești. Pe de altă parte, Vasile Panaite a cerut și un memoriu concret cu doleanțele pe plan național, pe care îl va trimite către Cancelaria Guvernului.

„Educația este pilonul de bază al unei societăți sănătoase, solide și vă asigur de tot sprijinul meu instituțional. Voi face toate demersurile necesare pe plan local, dar și central ca sistemul de educație din județul Neamț să se desfășoare fără sincope. Asta cu atât mai mult cu cât solicitările dumneavoastră sunt corecte”, a declarat prefectul Vasile Panaite.

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0