Profesorii primesc bani mai mulți pentru examene

Dimensiune text

Profesorii care vor face parte din comisiile de organizare a examenelor naționale, fie că este vorba de bacalaureat sau evaluare națională, vor primi pentru activitatea desfășurată sume mai mari decît cele aprobate inițial.

 

Măsura vine ca urmare a cererii venite din partea principalelor organizații sindicale din învățămînt, care au solicitat mărirea sumei în conformitate cu măririle acordate bugetarilor de la 1 iunie.

La întîlnirea pe care am avut-o cu ministrul Educației, pe 24 mai, s-a convenit modificarea ordinului privind plata personalului didactic care face parte din comisiile pentru evaluarea națională, pentru examenul de bacalaureat și pentru examenele de absolvire și de certificare a competențelor, în sensul măririi cu 15%, în medie, față de sumele alocate inițial. Este un procent mic, dar, avînd în vedere bugetul de care dispune Ministerul Educației, atît s-a putut face„, a spus Gabriel Ploscă, președintele Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Învățămînt și Cercetare Neamț.

În cadrul întîlnirii s-a convenit să fie plătiți și președinții comisiilor de evaluare organizate în unitățile de învățămînt, precum și personalul didactic care face parte din comisiile de evaluare a competențelor lingvistice și digitale.COMENTARII

WORDPRESS: 0