Prima paginăEducatie

Profesorii colindă satele cu oferta Liceului de la Horia

Dimensiune text

Cadrele didactice de la Liceul Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad” din Horia „colindă” satele din județele Neamț, Bacău și Iași, pentru a-și mediatiza oferta educațională.

 

 

„Este o modalitate de a face cunoscute profilurile liceului, dotările și condițiile de cazare pe care le oferim viitorilor liceeni. Liceul nostru are nevoie de promovare. Este un liceu agricol cu tradiție, în care generații de oameni ai școlii au investit în dotare și în pregătire”, argumentează profesoara Cristina Samson, directorul Liceului Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad” din Horia.

Măsura este luată de actuala conducere a unității de învățământ pentru a preîntâmpina situațiile din anii trecuți, când absolvenții de gimnaziu ocoleau liceul de la Horia. În zona Roman, dascălii liceului au trecut prin comunele Moldoveni, Sagna, Stănița, prezentând copiilor avantajele pe care le oferă, în viitor, cele două meserii – tehnician veterinar și lucrător în horticultură -, pentru care se vor pregăti dacă vor bifa la admitere liceul din Horia.

Unitatea școlară mizează mai mult pe copiii de la sate. „Multe dintre familiile din mediul rural nu-și permit susținerea copiilor în internatele liceelor. Noi venim cu o variantă avantajoasă: cazare gratuită și masă „, a spus directorul Liceului Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad”.

[sam id=”3″ codes=”true”]COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • ion 7 ani

    Unde-s vremurile de altadata cand liceul din Horia scotea absolventi trecuti bine de prima tinerete la f.f. pe banda rulanta,cand se pretindea sa ai liceul ca sa te mentii pe o functie? Era o inghesuiala de sete de invatatura pentru culturile agricole si zootehnie de nu s-a mai vazut.Acum umbla bietii profesori prin sate ca popa cu iordanul ca sa-si pastreze catedrele.

  • Ionel 7 ani

    Cat timp este d-nul TIMOFTE TEODOR profesor la acest liceu, cam greu…