Profesori de nota 2

Profesori de nota 2

Dimensiune text

 

examenMiercuri, 27 iulie, Ministerul Educaţiei a anunţat primele rezultate ale concursului de titularizare din acest an. Pentru judeţul Neamţ, pe 20 iulie a avut loc proba scrisă a concursului de titularizare, care s-a desfăşurat în două centre, la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” şi Școala nr. 5 din Piatra Neamţ.

Nu toţi dintre cei 588 de candidaţi înscrişi au fost admişi. 47 de candidaţi au absentat, iar un candidat a fost eliminat din examen. Alţi 11 candidaţi s-au retras invocând motive medicale, iar 61 s-au retras din motive personale. În urma concursului au fost evaluate 443 de lucrări scrise. Conform ISJ Neamţ, 195 de candidaţi au primit note între 7 şi 10 (44,02%), 158 de candidaţi au avut note între 5 şi 6,99 (35,66%), iar 90 de candidaţi au avut note între 1 şi 4,99 (20,32%). Notele sunt mai bune ca cele de anul trecut. La titularizare, candidaţii trebuie să obţină, atât la proba practică în profilul postului, cât şi la proba scrisă, cel puţin nota 7.

Două note de 10

Doi candidaţi din Neamţ au reuşit să obţină nota 10: Costel-Cristian Costin, din Piatra Neamţ, şi Vasile Valentin Socea, din Piatra Şoimului, ambii susţinând proba scrisă la Matematică. Din zona Roman, cele mai mari note, ambele de 9,90, au fost obţinute de Alina-Mădălina Bozieanu (Biologie) şi Emilia Roxana Cojan (Limba şi literatura română, elemente de pedagogie şcolară şi elemente de didactică generală aplicate disciplinelor din învăţământul primar). Cea mai mică notă din judeţ a fost 1,80.

La nivel naţional, la proba scrisă s-au prezentat 22.866 de candidaţi, din care 3.162 din promoţia de absolvenţi ai anului 2016, iar 29 de candidaţi au fost eliminaţi din examen. Contestaţiile se înregistrează în perioada 27-28 iulie la sediile inspectoratelor şcolare judeţene, iar rezultatele finale se afişează în data de 3 august.

Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de inspectoratele şcolare în zilele de 8 şi 9 august. Transformarea posturilor şi actualizarea listei posturilor didactice/catedrelor rămase neocupate, în vedera angajării pe perioadă determinată, va avea loc pe 10 august. Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă determinată are loc în perioada 26-29 august 2016. Emiterea şi comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedră sunt programate în perioada 11-29 august.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Dacă are nota 2, nu va fi profesor. Este candidat. Doar atât

    • Credema ca acum s-a inversat roata cel care ia 2 are loc de munca iar cel care ia 7 este somer , ti-o spun din proprie experienta : eu am luat 7 si nu mi s-a dat nici macar post de suplinitoare. Rusine ISJ NEAMT !