Profesor de nota 10

Dimensiune text

Lucia Gema Bejan, profesor de religie catolică la Liceul cu Program Sportiv și Școala „Vasile Alecsandri”, a obținut nota 10 la concursul de titularizare din acest an.

Trei dintre profesorii participanți la concursul de titularizare din acest an au reușit să o obțină nota maximă: Carmen Elena Corfu, din Piatra Neamț, la matematică, Bogdan Petru Grigoraș, tot din Piatra Neamț, la istorie și Lucia Gema Bejan, din Pildești, la religie catolică. „Sinceră să fiu, nu mă așteptam să iau nota 10. La ieșirea din examen eram mulțumită de modul în care am reușit să tratez subiectele, dar nu mă așteptam să iau nota 10”, a mărturisit Lucia Bejan.

Din 2006, primul an la catedră, a participat de trei ori la concursul de titularizare. La cele două ediții anterioare a avut ghinion, de fiecare dată s-a externat din spital cu o zi înainte de probă, pentru a putea participa, iar notele nu au fost pe măsura posibilităților. „În acest an, am învățat pe rupte, aș putea să spun cot la cot cu cei trei copii ai mei, doi băieți studenți și o fată în clasa a XI-a la liceu. La probă am scris 16 pagini. Am început să scriu întâi pe ciornă, apoi, când am realizat că nu voi avea timp să transcriu, am început să scriu direct pe foaia de examen”, a spus profersoara Lucia Bejan. Deși are nota maximă la examen, Lucia Bejan nu are șanse să se titularizeze. „Sunt puține ore de religie catolică, se lucrează pe grupe, și nu pot constitui o catedră în cel mult două școli. Am predat anul trecut în patru școli”, a spus profesoara.

Am un prieten foarte bun: pe Dumnezeu

Lucia Bejan predă religia din 2006, timp în care a trecut prin școlile de la Pildești, Gherăești, Tețcani, Colegiul Tehnic „Miron Costin”, Liceul cu Program Sportiv, Școala „Alexandru Ioan Cuza”, Școala „Vasile Alecsandri” și Școala de Artă „Sergiu Celibidache”. A promovat examenul de licență la Facultatea de teologie didactică în 2002, dar, pentru că avea atunci trei copii mici, a preferat să se dedice întâi lor. A ținut-o, apoi, din examen în examen, pe lângă examenele de titularizare având de susținut și inspecțiile pentru definitivat și gradul II, pe care l-a obținut cu nota 9,46, în 2013. „Ca profesor de religie, ai foarte mari satisfacții. Sunt foarte multe discuții pe tema religiei, ca disciplină școlară. Se spune că religia nu este un obiect dificil, că nu își găsește locul printre disciplinele școlare. Dimpotrivă, este singura disciplină care poate modela caractere, care poate forma oameni. Ca profesor de religie, ai în mână posibilitatea de a transforma comportamentul copilului. În tot ceea ce am realizat în viață, am cerut sprijinul lui Dumnezeu și i-am simțit ajutorul. Le-am spus mereu elevilor mei că eu am un prieten foarte bun, care nu mă lasă la greu, pe Dumnezeu și i-am îndemnat și pe ei să-l aibă mereu aproape. Nu este satisfacție mai mare pentru mine decât să mă întâlnesc, peste ani, cu foști elevi care să-mi spună că am avut dreptate”, a spus profesoara Lucia Gema Bejan.COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • elev de servici 6 ani

  ia sa vedet ce note au luat si altii mai cu nasu pe sus cica, profa de info de la noi Spulber care a luat nota 3 si ceva! degeaba au facut parintii reclamatii poate assa scapam de ea cum sa fie asa la roman voda unde vin numai copi buni?

  • ion 6 ani

   sigur esti elev? mi se pare a fi sotul unei contracandidate la post

 • Jesus Arturo Sagredo Fernandez 6 ani

  Felicitari! dna. Lucia Bejan. Succesul Dv. este un exemplu minunat pentru generaţiile de oameni cu care lucrezi, ci nu numai.
  Dumnezeu să vă binecuvânteze.
  Fr. Jesus Sagredo