Profesor cu vechime, poetă la debut

Dimensiune text

La Colegiul Naţional „Roman-Vodă” a avut loc lansarea volumului de versuri al profesoarei Mirela Simfora Șoimaru.

Vineri, 13 iunie, sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Roman-Vodă” a găzduit un moment de suflet. Profesoara de limba română Mirela Simfora Șoimaru, de 32 de ani la catedra liceului, a debutat ca poetă. Ea a prezentat, în faţa colegilor, prietenilor şi elevilor, volumul de versuri „Lumini în noapte”. La acest moment important i-au fost alături, de asemenea, două nume-simbol ale scrisului romaşcan, poeta şi romanciera Violeta Lăcătuşu şi scriitorul Gheorghe A.M. Ciobanu, care au vorbit atât despre poeziile adunate în carte, cât şi despre profesoara care ascunde un suflet de poetă.

„Aceasta este o carte care se înscrie în categoria lirismului subiectiv, dar şi a celui generalizat, astfel încât fiecare cititor se poate regăsi măcar în una dintre poeziile prezentate. Poezia a fost întotdeauna printre oameni, volumul meu o aduce doar mai aproape de suflet celor care vor dori să le citească”, a spus, emoţionată, poeta Mirela Simfora Șoimaru.

Un moment emoţionant a fost creat de un grup de elevi de la clasa a X-a A, pregătiţi de profesoara Anda Nacu, care au recitat, cu un talent deosebit, câteva dintre poeziile de dragoste cuprinse în volum.COMENTARII

WORDPRESS: 0