Produsele funerare nu vor mai fi expuse în afara magazinelor

Dimensiune text

Administraţia locală va legaliza intenţia de a interzice comercianţilor din Roman expunerea, în afara magazinelor, a coroanelor sau a altor produse funerare. În acest sens a fost iniţiat un proiect de hotărâre care se află pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de Consiliu Local din această săptămână. Dacă proiectul va fi aprobat, agenţii economici nu vor avea voie să „expună, pe faţade sau în faţa punctului de comercializare, coroane sau alte produse funerare în spaţiile situate pe raza municipiului Roman”.

Primarul Laurenţiu Dan Leoreanu le-a pus gând rău coroanelor funerare încă de acum două săptămâni, după mai multe sesizări venite din partea romaşcanilor. Cetăţenii au reclamat reprezentanţilor administraţiei locale că expunerea coroanelor şi jerbelor pe faţadele spaţiilor magazinelor de profil induce un aspect sumbru. „Dacă e magazin de flori, poate proprietarul să îşi facă o expunere mică în faţă, chiar dacă ocupă o parte din trotuar, pentru că o floare nu e ceva urât. Dar, în momentul în care, peste tot pe unde întorci capul pe stradă, vezi coroane funerare, parcă nu îţi prea vine un chef mare de viaţă. Ele fac parte din viaţa noastră, avem nevoie de ele, dar nu vrem să le vedem în fiecare zi în faţa ochilor. Sesizările pe care le-am primit de la cetăţeni în acest sens sunt în spiritul şi conduita pe care şi noi le solicităm, drept pentru care am transmis aceste lucruri către agenţii economici”, a afirmat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Romaşcanii au mai reclamat şi expunerea pe trotuare a materialelor de construcţii, din partea magazinelor de profil, precum şi a panourilor publicitare, dar proiectul de hotărâre nu reglementează şi aceste aspecte.COMENTARII

WORDPRESS: 0