Producătorii din piață, verificați la certificate

Dimensiune text

Producătorilor care își vînd produsele în Piața Mare din Roman le vor fi verificate certificatele, pentru a se elimina eventuale fraude. Comercianții au reclamat primarului că, în Piața Mare, producătorii vînd marfă cumpărată de la en-gros.

 

Decizia a fost luată de primarul municipiului Roman în cursul săptămînii trecute, după o discuție cu reprezentanții mai multor agenți economici care vînd produse în piață.
Agenții economici au cerut mese mai mari, mese în rînd cu producătorii și au reclamat faptul că unii producători cumpără marfă de la depozite en-gross, dar au vad mai bun datorită acelui certificat. Le voi oferi mese mai mari, urmează o reașezare a sectorului destinat societăților comerciale, dar nu le pot oferi mese în rînd cu producătorii, fiindcă nu-mi dă voie legea. În legătură cu reclamațiile privind producătorii, acestora li se vor verifica certificatele de către o comisie pe care deja am desemnat-o. Dacă între cantitatea vîndută și cea înregistrată pe certificat există diferențe, membrii comisiei vor merge la primăriile de unde este eliberat acel certificat pentru a se convinge de situația reală„, a afirmat Laurențiu Leoreanu.

Primarul municipiului Roman a precizat că piața din oraș nu va fi niciodată subordonată societăților comerciale, dar că va îmbunătăți condițiile oferite vînzătorilor pentru ca, în final, romașcanii să fie în cîștig prin prețuri acceptabile.
Prima lucrare de sporire a confortului pentru vînzători va fi făcută prin montarea de uși glisante pentru ca în sezonul rece piața să fie închisă.COMENTARII

WORDPRESS: 0