Producători de materiale de construcții la Cordun

Autoritățile locale atrag investiții, oferind oamenilor de afaceri teren și utilități.

 

Crearea unui mediu favorabil dezvoltării sectorului privat este unul dintre scopurile spre care tinde orice administrație publică locală. Drumul dintre teorie și practică este întrerupt de politica promovată de unele administrații locale și de finanțarea unor proiecte de interes major pentru comunitate. La nivelul comunelor din jurul Romanului, sectorul privat se reduce doar la activități comerciale desfășurate de către comercianți și mai puțin de activități de producție. Fără apă, gaz și o infrastructură rutieră corespunzătoare, multe dintre comunele din jurul Romanului, în special cele aflate la distanță de oraș, nu prezintă atractivitate pentru investitori.

Dintre comunele arondate Romanului, Cordun este propice pentru dezvoltarea investițiilor. Două unități de producție ale Soceram București și Adeplast Oradea se construiesc în comuna Cordun. Producătorul de materiale de construcție Soceram București are la dispoziție zece hectare de teren din comună și utilitățile necesare – apă curentă, canalizare și rețea de gaze naturale – puse la dispoziție de autoritățile locale. Unitatea de producție, amplasată între satele Simionești și Cordun, lîngă ArcelorMittal Roman, va produce la Cordun beton celular autoclavizat (BCA) ecologic, capacitatea acesteia fiind de 1.250 de metri cubi de BCA pe zi. „Au făcut fundația și, acum, lucrează la hala de producție. Cred că, în primul trimestru al anului viitor, unitatea de producție va fi dată în folosință„, a declarat Adrian Diaconu, primarul comunei Cordun.

Adeplast Oradea construiește o fabrică tot la Cordun. „Societatea Adeplast a concesionat patru hectare pentru construirea unor hale de producție. Lucrările acestei hale au început și, în toamnă, vor să o pună în funcțiune„, a precizat primarul comunei Cordun. Adeplast este un producător de materiale de construcții pentru finisaje care fabrică mortare uscate – adezivi de gresie și faianță, adezivi pentru lipirea și armarea polistirenului, precum și gleturi de ipsos și ciment.

Cele două investiții vor atrage și angajarea de forță de muncă locală. „Unul dintre principalele avantaje ale construirii acestor unități de producție este angajarea de forță de muncă din comună. 170 de persoane vor lucra în cadrul celor două societăți, 120 de oameni la Soceram și 50 la Adeplast„, a spus primarul Adrian Diaconu.


COMENTARII

WORDPRESS: 0