Procurorii DIICOT au descins la Parc Multiplex

cojocariu03Jandarmii au împânzit, joi dimineaţă, Parcul Municipal. Aceştia au asigurat sprijinul logistic într-o acţiune a procurorilor DIICOT. Mai mulți oameni de afaceri sunt suspectați că ar fi implicati în contrabandă cu alcool şi evaziune fiscală.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Neamţ au descins, joi dimineaţă, în municipiul Roman şi în comunele arondate, la sediul mai multor firme, printre care şi restaurantul din Parcul Municipal Roman şi la un depozit de pe strada Ștefan cel Mare. Ultimele două locaţii la care au demarat controale procurorii DIICOT aparţin lui Mihai Cojocariu, cunoscut om de afaceri romaşcan. Percheziţiile au durat câteva ore, iar anchetatorii au ridicat, din locațiile verificate, saci cu documente, zeci de bidoane de cinci litri din plastic, pline cu lichid incolor sau de culoare gălbuie, dar și alte produse.cojocariu04

După ce probele au fost ridicate, au fost transportate la sediul Poliţiei municipiului Roman. Tot acolo au ajuns şi persoanele pe care procurorii voiau să le audieze. În timp ce sacii cu documente erau căraţi de membri ai Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate, recipientele din plastic erau transportate de la maşini în sediul Poliţiei de jandarmii – din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Neamţ şi ai Brigăzii Mobile de la Bacău – care au asigurat buna desfăşurare a acţiunii.

“La firmele mele au fost făcute verificări, iar angajații mei au stat la dispoziția anchetatorilor, mai ales că ei se ocupă cu gestiunea. Eu m-am dus la sediul Poliției, dar, după ce am dat declarații, am plecat, nu am mers la Piatra-Neamț, așa cum s-a întâmplat cu alte persoane”, a afirmat Mihai Cojocariu. Omul de afaceri a confirmat că reprezentanții DIICOT au confiscat câteva baxuri de vin și trei sticle de pălincă din biroul său.

Reprezentanţii DIICOT au precizat că, pe raza judeţului Neamţ, au avut loc, joi, percheziţii în 48 de locaţii şi au fost ridicate, pentru audieri, 25 de persoane, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări care ar fi implicată în contrabandă cu alcool şi evaziune fiscală. Până la închiderea ediţiei, procurorii nu terminaseră audierile.


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Porumboiu Ciprian 6 ani

    Era si timpul sa fie macar de la DIICOT un control la restaurant daca de la OPC nu a trecut nimeni,sau cel putin au trecut pe langa bazinul cu apa.Nota de plata se aduce scrisa la mana,ehh..ce mare branza,nu? Lasa locul altuia mai serios bre Cojocarie