Prima paginăNeamt

Procurori învinși de patroni

Dimensiune text

Oamenii de afaceri reținuți vineri aveau societăți comerciale în domeniul construcțiilor, comerțului cu produse accizabile, produse petroliere. Ei sunt acuzați de evaziune fiscală și spălare de bani. Judecătorii au respins cererea de arest preventiv a patru oameni de afaceri.

 

 

Procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T) -Biroul Teritorial Neamț- instrumentează un dosar în care mai mulți oameni de afaceri din județul Neamț sunt acuzați de o evaziune fiscală de aproximativ opt milioane de lei.
La sfârșitul săptămânii trecute, procurorii au reținut șapte persoane acuzate de evaziune fiscală, pe care le-au prezentant Tribunalului Neamț, cerând arestarea preventivă a patru dintre acestea. Procurorii îi acuză că, în perioada 2008-2011, aceste persoane, alături de altele cercetate în același dosar, au organizat și aderat la un grup infracțional organizat, iar prin neplata taxei pe valoare adăugată și a impozitului pe profit au păgubit statul, în toată această perioadă, cu opt milioane de lei.
Oamenii de afaceri aveau societăți comerciale în domeniul construcțiilor, comerțului cu produse accizabile, produse petroliere, iar ei sunt acuzați de evaziune fiscală și spălare de bani.

Vineri seară, judecătorii de la Tribunalul Neamț, care au în studiu dosarul, au respins ca nefondată cererea procuroriilor D.I.C.O.T de arestare preventivă a celor patru oameni de afaceri și au decis doar să-i oblige să nu părăsească țara timp de o lună de zile. Aceeași interdicție o au și ceilalți trei oameni de afaceri audiați la sfârșitul săptămânii trecute. Nemulțumiți, procurorii de D.I.C.O.T Neamț au atacat hotărârea cu recurs, care se va judeca la Curtea de Apel Bacău.

[sam id=”3″ codes=”true”]COMENTARII

WORDPRESS: 0