Prima paginăEconomie

Procedura de acordare a certificatelor de urgență pentru agenții economici

Procedura de acordare a certificatelor de urgență pentru agenții economici

Dimensiune text

 

Prefectura Neamț anunță toți operatorii economici afectați de situația COVID-19 că a fost publicat ordinul nr. 791/2020 în Monitorul Oficial ce privește măsuri privind șomajul tehnic plătit de stat și amânări la plata chiriei și utilităților. Acestea vor putea fi obținute printr-o procedură online, pe site-ul prevenire.gov.ro.

Certificatele de situație de urgență (CSU) vor fi emise în două forme:

– TIP 1 (ALBASTRU) – eliberat în forma prezentată în Anexa nr 1, pentru solicitanții care cer acordarea acestuia în baza declarației pe propria răspundere emisă în forma prezentată în Anexa nr. 3, din care rezultă întreruperea totală sau parțială a activității, ca urmare a deciziilor emise de autoritățile publice competente, potrivit legii, în perioada stării de urgență decretate.

– TIP 2 (GALBEN) – eliberat in forma prezentată în Anexa nr 2, pentru solicitanții care cer acordarea acestuia în baza declarației pe proprie răspundere emisă în forma prezentată în Anexa nr. 3 ce face parte integrantă din prezentul ordin, din care rezultă înregistrarea unei diminuări a încasărilor în luna martie 2020 cu un procent de minimum 25% față de media încasărilor din perioada ianuarie – februarie 2020.

O firmă va putea cere un singur tip de certificat CSU. Cererile se vor depune online, pe site-ul http://prevenire.gov.ro/.  În termen de 5 zile de la aprobarea și publicarea în Monitorul Oficial a ordinului, Ministerul Economiei va asigura adaptarea și funcționarea platformei electronice pentru procedura privind certificatele, mai precizează comunicatul Prefecturii Neamț.

Ordinul poate fi accesat la acest link.

 

Ordinul-MEEMA-nr.-791_2020

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0