Prima paginăSocial

Problema acoperişurilor ilegale, rezolvată prin reclamaţii

Problema acoperişurilor ilegale, rezolvată prin reclamaţii

Dimensiune text

 

acoperis bloc5După ce toate scările de bloc au fost „blindate” cu afişe prin care se anunţa amendarea celor care şi-au construit acoperişuri neconforme, conducerea Primăriei Roman spune că nu şi-a pus în gând un control de la un capăt la celălalt al oraşului, ci se bazează mai mult pe reclamaţiile cetăţenilor.

Astfel, conform declaraţiilor primarului Laurenţiu Leoreanu, controalele se vor efectua de către specialiştii de la Urbanism doar când vor exista reclamaţii cu privire la lipsa burlanelor, care face ca apa pluvială să se infiltreze în fundaţia imobilelor.

„Oamenii se reclamă între ei, pentru că apar şi riscuri. Noi am făcut un prim apel. Multe acoperişuri sunt efectuate fără expertiză şi proiect, pentru că oamenii nu au avut bani, iar multe sunt realizate neconform. Nu suntem intransigenţi. Știind că acoperişurile produceau infiltraţii, oamenii ne-au sesizat. Noi vrem ca aceste acoperişuri să fie cât mai corect construite. Noi am mai reparat unele alei sau fisuri de la blocuri, dar aceste probleme pot fi eliminate măcar prin amenajarea de uluce, burlane. E greu să se intre în legalitate, dar măcar să conştientizăm pericolul şi să se asigure că apa nu se scurge în fundaţie, pentru că există pericolul de a se produce riscuri majore”, a precizat primarul Laurenţiu Leoreanu.

Multe din acoperişurile din oraş nu sunt construite ca la carte, asta şi pentru că, de cele mai multe ori, locatarii de la etajele inferioare refuză să participe cotă parte la costul lucrărilor, deşi legea prevede coparticiparea tuturor proprietarilor.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Da sa participe colocatarii cu cota parte dar daca acoperisul ar fi reparat cum era pdata cu cartpn asfaltat si cu smoala si banalele pietre care erau odata ptr protectie..ca nicaieri in contractul de cumparare a apartamentului nu.scrie ca peste ani trebuie sa suportam costurile unei hulubarii construote ilegal de cel de la et patru