Proba în poligon şi traseul de noapte ar putea fi reintroduse pentru obţinerea permisului auto

Proba în poligon şi traseul de noapte ar putea fi reintroduse pentru obţinerea permisului auto

Dimensiune text

 

soferi19Proba de condus în poligon şi proba practică pe timp de noapte ar putea fi reintroduse la examenul pentru obţinerea permisului auto, dacă un proiect legislativ iniţiat de deputatul PSD de Constanţa Florin Gheorghe, depus în această săptămână, va fi aprobat.

Deputatul Florin Gheorghe a depus o nouă iniţiativă legislativă la Camera Deputaţilor, care vizează modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, prin care propune o examinare mult mai riguroasă a competenţelor şi aptitudinilor viitorilor conducători auto.:

„Cred că ne-am săturat cu toţii să vedem victime şi decese pe şoselele din România, în care cel mai frecvent sunt implicaţi tineri şi tinere, cei mai mulţi cu vârste sub 30 de ani. În ultimii 26 de ani, condiţiile şi modalităţile de instruire şi de examinare a noilor conducători de autovehicule s-au relaxat atât de mult, încât nu m-ar mira ca, din populism, să auzim că s-a renunţat definitiv la examinare, iar permisul se obţine mai uşor decât un bilet de autobuz, poate chiar prin SMS!”, afirmă deputatul Florin Gheorghe îtr-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Deputatul Florin Gheorghe este convins că noua modalitate de examinare se va vedea direct şi imediat în reducerea numărului de accidente rutiere: „Propun revenirea la un sistem care a mai funcţionat parţial în România şi care, în trecut, avea ca rezultat conducători auto mult mai bine pregătiţi şi mult mai responsabili şi conştienţi de pericolele posibile apărute în trafic. Astfel, am propus ca probele de examinare pentru obţinerea permisului să fie patru, şi nu două, cum sunt în prezent. Astfel, pentru a obţine permisul de conducere, vor fi obligatorii atât proba teoretică, cât şi trei probe practice: proba de condus în poligon, proba practică de traseu în localitate şi proba practică pe timp de noapte. Am toată încrederea că şi colegii parlamentari vor conştientiza faptul că o asemenea modificare legislativă este un imperativ şi că trebuie să o adoptăm cât mai curând”.

Proiectul legislativ urmează să intre în dezbatere şi să fie supus votului în parlament.

 COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Foarte buna propunere nene gheorghe ! Esti atat de gheorghe incat nu ti-ai raspuns la intrebarea aceasta : de unde bani pentru amenajarea poligoanelor ? din spagi ? din contracte preferentiale ? faceti drumuri mai bune ! accidentele se intampla din pricina drumurilor ! te-n aripa de stramb in minte !

  • smenarule, dupa ce ca nu stii despre ce vorbesti mai si injuri. eu asa am dat examen si e foarte util pentru un viitor sofer.
    un poligon e o suprafata plana asfaltata cu niste marcaje si niste popici.atit !
    accidentele se intimpla pentru ca sunt multi, prea multi soferi ca tine scapati in trafic din greseala.