Prins cu banii de la înșelăciunea prin metoda „Accidentul”. L-au lăsat în libertate

Prins cu banii de la înșelăciunea prin metoda „Accidentul”. L-au lăsat în libertate

Au înşelat o bătrână cu 3.800 de euro prin metoda „Accidentul”, dar au fost prinşi de poliţişti
Înşelăciuni prin metoda „Accidentul”, din penitenciar
Urmăriți penal pentru înșelăciune prin metoda „Accidentul”, cu un prejudiciu de 40.000 de lei

 

bani1706c-680x365După ce, timp de mai bine de doi ani, metoda Accidentul a făcut sute de victime și puțini dintre escroci au fost prinși, în ultima perioadă polițiștii au reușit să îi identifice pe făptași și, uneori, chiar să recupereze prejudiciul. Așa s-a întâmplat și la finele săptămânii, când o femeie a reclamat la Poliție că a fost sunată și i s-au cerut 15.000 de lei, sub pretextul că fiul ei este implicat într-un accident rutier, iar oamenii legii au efectuat un flagrant, prinzându-i pe hoți. Magistrații au decis ca acesta să fie cercetat sub măsura controlului judiciar, adică în libertate.

Prins în flagrant, cercetat în libertate

În noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 02.00, polițiștii au fost sesizați despre faptul că o femeie de 56 de ani, din Oniceni, a fost apelată telefonic de către o persoană necunoscută, care i-a solicitat suma de 15.000 lei, sub pretextul că fiul ei este implicat într-un accident rutier și are nevoie de bani. Imediat, o echipă operativă a organizat un flagrant, iar în jurul orei 04.00, un tânăr de 24 de ani, din Piatra Neamț, a fost prins de polițiști, după ce acesta s-a prezentat cu un autoturism la locuința persoanei vătămate, care i-a înmânat suma de 310 lei. Polițiștii au recuperat suma de 310 lei, pe care au predat-o persoanei vătămate, iar cercetările sunt continuate pentru a stabili întreaga activitate infracțională și persoanele implicate.

Vineri, 26 august, tânărul de 24 de ani a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, care a dispus punerea acestuia sub măsura controlului judiciar, pentru o perioada de 60 zile.

Sfaturi bune pentru a nu fi victimele infractorilor

Polițiștii reamintesc ce este bine de reținut și de efectuat în astfel de cazuri. În cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări. Orice accident/eveniment de circulaţie are două variante de soluţionare: fie depunerea unei plângeri la unitatea de poliţie care se va ocupa mai departe de cazul respectiv, fie înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.

Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier (cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare). În astfel de situaţii, reprezentanţii Poliţiei sau Parchetului nu reţin telefoanele mobile pentru a suna rudele celor implicați în eveniment şi nici nu solicită sume de bani. Dacă sunteţi contactaţi de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin. Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini. Nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.). Nu le furnizaţi acestora informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.

Vârstnicii sunt o categorie extrem de vulnerabilă în ceea ce priveşte victimizarea prin astfel de infracţiuni. Explicaţi-le persoanelor vârstnice din familie că nu trebuie să dea curs niciunei solicitări de a plăti sume de bani, făcute de diverse persoane în numele dumneavoastră, fără să vă contacteze în prealabil pentru a le confirma veridicitatea solicitării.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!