Primul pui de căprioară născut în Parcul Municipal a primit un nume

Primul pui de căprioară născut în Parcul Municipal a primit un nume

Dimensiune text

 

 

Puiul de căprioară din minigrădina zoo din Parcul Municipal a primit un nume, după ce conducerea administrației publice locale i-a invitat pe romașcani să propună, pe pagina de socializare, un nume potrivit pentru acesta.

„Am analizat toate numele propuse de către dumneavoastră pentru puiul de căprioară, transmise atât pe pagina mea, cât și pe alte grupuri, și recunosc că mi-a fost greu să iau o decizie. Cele mai multe propuneri au fost pentru a-l «boteza» Bambi pe puiul de căprioară din grădina zoo din Parcul Municipal, însă au fost și multe opinii care au considerat că numele face referire la o poveste tristă, astfel încât m-am mai consultat și cred că, dat fiind și anul Centenarului Marii Uniri, un nume potrivit ar fi Ferdinand, dat fiind și rolul jucat de regele Ferdinand I de Hohenzollern-Sigmaringen în realizarea României Mari.

Ferdinand este primul pui de căprioară născut în grădina zoo din Parcul Municipal, semn că toate eforturile pe care noi le facem să le asigurăm viețuitoarelor un spațiu cât mai adecvat pentru a trăi și a se dezvolta dau roade. În această vară, avem pregătite mai multe activități relaxante și distractive în parc și sper ca de natură și atmosferă să vă bucurați cât mai mulți dintre dumneavoastră”, a transmis primarul Lucian Micu.

Puiul de căprioară s-a născut pe 12 mai și reprezentanții Primăriei vor să-i ofere atenția pe care o merită, fiind primul pui născut în captivitate de când există expoziția de animale din parc.

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0