Prima paginăSport

Primul meci acasă al HCM Roman în acest campionat

Dimensiune text

Sîmbătă, 15 septembrie și începînd cu ora 11, HCM Roman va încerca să obțină prima victorie din acest campionat după meciul pe care îl va disputa cu CSM București, tocmai echipa pe care a bătut-o HCM Baia Mare etapa precedentă, cu 31-30, în deplasare.

 

Startul campionatului Ligii Naționale de handbal feminin nu a fost unul favorabil pentru HCM Roman, care, în primele două etape, a jucat și pierdut două meciuri în deplasare, cu HCM Baia Mare și Oltchim Rîmnicu Vîlcea. Înfrîngeri previzibile, cel puțin din punct de vedere statistic, întrucît echipa Romanului nu a cîștigat vreodată în Maramureș sau Vîlcea. HCM Baia Mare, cu un lot bine întărit, abordează noua ediție de campionat din postura unei echipe cu pretenții îndreptățite la un loc de cupă europeană, mai ales după victoria din etapa precedentă din București. Oltchim n-are rivală pe măsură în țară și joacă an de an în Liga Campionilor.

Sîmbătă, 15 septembrie și începînd cu ora 11, HCM Roman va încerca să obțină prima victorie din acest campionat după meciul pe care îl va disputa cu CSM București, tocmai echipa pe care a bătut-o HCM Baia Mare etapa precedentă, cu 31-30, în deplasare. „Am făcut cîte două antrenamente pe zi în vederea acestui meci. CSM București are jucătoare de valoare și este o echipă imprevizibilă. Trebuie să fim foarte atenți! Repun foarte repede și au un joc în viteză. Au pierdut meciul trecut deoarece au stat mai slab la condiția fizică decît partenerele de întrecere. Obligatoriu, trebuie să învingem! Luciana Marin va fi folosită doar la executarea aruncărilor de la 7 metri. Medicii au spus că trebuie să mai stea încă zece zile, întrucît osul fracturat de la mîna stîngă este încă nevindecat și nu este bine să forțeze„, a spus Dan Moisii, consilier tehnic al HCM Roman.

Meciul dintre HCM Roman și CSM București este singurul care se va disputa în 15 septembrie, cu o zi mai devreme decît era trecut în program. Celelalte partide ale etapei a treia: CSM Ploiești – Dunărea Brăila, Danubius Galați – Universitatea Jolidon Cluj, HCM Baia Mare – SCM Craiova (duminică, 16 septembrie), Corona Brașov – HC Zalău (17 septembrie).

 

Național, echipa de tineret a României a fost exclusă din campionat

Oltchim are pauză în etapa a treia, întrucît Federația Română de Handbal (FRH) a retras din campionat, după două etape, echipa națională de tineret a României, introdusă în locul HCZ Terom Iași, retrasă înainte de începerea campionatului.

FRH motivează astfel o nouă hotărîre de mare valoare: „Datorită refuzului cluburilor (LPS Iași, LPS Roman, Școala 181 SPP București, CSȘ 6 București, LPS Bistrița și CSȘ 2 Baia Mare) de a pune la dispoziția lotului de tineret Național sportivele nominalizate de către FRH pentru a participa în Liga națională feminină, în anul competițional 2012-2013, conform Hotărîrii CA al FRH din 31.082012, Comitetul Director al FRH a luat hotărîrea ca echipa Național să fie retrasă din Liga Feminină. În continuare, Liga Națională Feminină se va desfășura doar cu 11 echipe„.

 

Clasament

1 Oltchim              2        2        0        0        58-46          4
2 Baia Mare          2        2        0        0        55-49          4
3 Craiova              2        1         1        0        49-25           3
4 Brașov                2        1        0        1        66-57           2
5 București           2        1        0        1        58-53           2
6 Brăila                  1         1        0        0        30-26          2
7 Cluj                      2        1        0        1        57-61           2
8 Ploiești               2        0        1        1        46-55           1
9 Zalău                  1         0        0        1        20-22          0
10 Galați               2        0        0        2        42-52          0
11 Roman             2        0        0        2        45-60          0

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0