Prima paginăSport

Primul concurs atletic al anului, Cupa Bistriței – Memorialul „Nicolae Mihalache”

Dimensiune text

Clubul Atletic Roman şi LPS Roman vor fi reprezentate de circa 20 de sportivi la o ediţie jubiliară, a 30-a, a tradiţionalului concurs din Bacău.

Sâmbătă şi duminică, 17 şi 18 ianuarie, în sala de atletism din Bacău se vor desfăşura întrecerile celei de a 30-a ediţii a Cupei Bistriţei, concurs tradiţional, rezervat categoriilor seniori, tineret şi juniori I şi care va purta, a treia oară, supratitlul Memorialul „Nicolae Mihalache”, în semn de respect pentru cel care a dus organizarea de competiţii atletice în România la un nivel care trebuie considerat ca etalon, ca model. Urmaşul său într-ale organizării ca la carte a unei competiţii se numeşte Tudorel Gherasă, care ne-a oferit informaţii despre competiţie: „Sunt, până acum, cel puţin 300 de sportivi înscrişi, din toată ţara, lista fiind, în continuare, deschisă. Concursul este unul destul de aglomerat. Vor fi şi premii în bani pentru cei mai buni din probele categoriilor de concurs, se vor acorda şi cupe, diplome, medalii şi tricouri. Am acceptat şi participarea sportivilor mai mici, juniori 2 sau 3, chit că va fi aglomeraţie. Interesul este ca aceşti sportivi să concureze alături de cei mai experimentaţi”.

Competiţia din Bacău, organizată de către Direcţia de Sport a judeţului, se va desfăşura pe parcursul a două reuniuni, sâmbătă şi duminică dimineaţă.

Clubul Atletic participă cu 15 sportivi

„Obiectivul nostru este de a verifica toţi juniorii 3 şi pe cei care sunt în primul an la juniori 2. Preponderenţa va fi pe sportivii de la aruncări şi pe cei de la sărituri. Vom participa cu 15 copii. Aşteptăm, eu şi colegii mei, să vedem care este stadiul de pregătire și reacţia în condiţii de concurs ale celor pe care îi pregătim. În această lună se dă startul concursurilor adevărate. Vor fi două etape Grand Prix, la seniori, tineret şi juniori 1, va fi şi prima etapă de campionat naţional la juniori 2”, a spus Traian Macovei, directorul Clubului Atletic Roman.

Iată şi lista sportivilor romaşcani înscrişi la Cupa Bistriţei: Roxana Perie, Cosmin Cîrlig, Marius Aionesei, Alexandru Filip, Dragoş Atodiresei, Alina Lozincă, Otilia Calfa, Andrei Mărieş, Costin Peiu, Sandra Farcaş, Diana Costan, Mihaela Alexandru, Mădălina Ciurdea, David Ciuraru şi Rebeca Bontaş, mare parte dintre ei avându-i ca antrenori pe Iulian Corugă şi Carmen Iederan.

Acestora li se adaugă şi sportivii de la LPS Roman, în frunte cu Marius Musteaţă, pregătiţi de Emilian Floroiu, Otilia Danţiş şi Lucică Cucoş.

Cupa Bistriţei 2014

La ediţia trecută a Cupa Bistriţei, sportivii romaşcani au urcat de trei ori pe prima treaptă a podiumului.

Marius Musteaţă, sportiv născut în 1997, pregătit de antrenorul emerit Emilian Floroiu, la LPS Roman, a câştigat de două ori. A fost primul la aruncarea greutăţii de 6 kilograme, cu 16,85 metri, la fel ca şi la aruncarea greutăţii de 5 kilograme, cu 18,57 metri. În aceeaşi probă, dar cu bilă de 4 kilograme, pe primul loc s-a clasat Cosmin Cîrlig, sportiv de la Clubul Atletic, născut în 1999, elev al profesorului Carmen Iederan.

Un lucru ieşit din comun s-a petrecut tot în proba de aruncare a greutăţii. Fraţii romaşcani Mihaela şi Florin Asmarandei au aruncat bila exact la fel de mult: 11,53 metri. Trebuie menţionat că Florin a aruncat cu bila de 7 kilograme, în vreme ce sora sa mai mică a aruncat cu cea de 4 kilograme. Mihaela Asmarandei – legitimată acum la Sport Club Municipal Bacău, studentă în Bacău, pregătită la aruncări de Mihaela Melinte, fosta recordmenă mondială la aruncarea ciocanului – a  ocupat locul I. Florin, legitimat atunci la Clubul Atletic Roman, s-a clasat pe al doilea.

Alt rezultat foarte bun a fost obţinut de Ana Maria Antăl (LPS Roman) locul secund la săritura în înălţime cu 1,65 metri, la egalitatea de puncte cu ocupanta locului I. În aceeaşi probă, Ana Maria Savu (LPS) a ocupat locul al cincilea. În concursul masculin de la înălţime, într-un clasament al juniorilor III, David Ciuraru (1,60 metri) şi Andrei Mărieş (1,60 metri) au ocupat treptele a doua şi a treia ale podiumului.

COMENTARII

WORDPRESS: 0