Prima paginăActualitate

Primarul Romanului spune că nu se mai taie arbori, doar se toaletează

Primarul Romanului spune că nu se mai taie arbori, doar se toaletează

Dimensiune text

 

crengi copaciÎn această săptămână, echipe ale Primăriei Roman vor efectua toaletări de arbori în mai multe zone din oraș. Acțiunea are în vedere sănătatea arborilor. În cursul acestui an, în municipiu nu vor fi tăiați copaci, iar programul de plantare a puieților va continua, anunță autoritățile.

„Pentru că în mediul online se fac tot felul de speculații, unele cu rea intenție, cu scopul de a dezinforma, vreau să anunț că am dispus sistarea tăierilor de arbori. Anul acesta nu vom tăia niciun copac, dar mă voi asigura că vom continua programul de plantare de noi arbori în municipiu”, a afirmat primarul Lucian Micu.

Reprezentanții autorităților locale fac un nou apel către romașcani să protejeze, pe cât posibil, puieții în creștere care se află în zona în care locuiesc și, în măsura posibilităților, să dea o mână de ajutor administrației locale și, din când în când, să se asigure că aceștia sunt udați. „Și noi avem echipe în teren care se asigură de udarea spațiilor verzi, dar având în Roman foarte multe parcuri, direct în subordinea noastră, ele au prioritate”, a mai precizat primarul Lucian Micu.

Acesta a subliniat că autoritățile trebuie să dea curs solicitărilor cetățenilor venite prin la serviciul 112 pentru doborârea acelor copaci care pun în pericol siguranța locatarilor și a bunurilor acestora. „În cazul apelurilor la 112 pentru doborârea de copaci, suntem obligați să răspundem solicitării și să vedem dacă arborele pune sau nu în pericol integritatea bunurilor din zonă sau a vieților omenești. Și în acest caz, ultimul cuvânt îl au tot locatarii din zonă. Dacă noi constatăm că acel copac nu prezintă siguranță și trebuie tăiat, dar locatarii nu vor, atunci aceștia semnează pe proprie răspundere refuzul și, în caz de Doamne ferește, răspund direct în fața legii. Dar, repet, decizia mea este ca tăierea de arbori să fie sistată. Toaletări se vor face, așa cum am acționat în fiecare an pentru sănătatea copacilor”, a precizat primarul Lucian Micu.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • Multe de spus …deci, până acum s-au tăiat …nu mai este ce tăia
    Greșeli irecuperabile s-au produs …buturugile arborilor-seniori de la școala de șoferi,groase de 1 m.,sănătoase, plâng și acum …mulți arbori au fost ciuntiți inestetic de neoameni nepricepuți Arborii nu mai au coroană …Picasso ar avea ce picta în orașul altădată plin de tei, salcâmi,duzi, cireși,nuci …
    Se plantează nuiele,vezi în fața Casei afacerilor …Păcat!

  • DECI, DUPA DLLIU ….POTOPUL!!!!!

  • Sper ca in acest an,sa se evite asa – zisa,toaletare a copacilor in Smirodava,ca tot s-a ,,toaletat copacii,,din aceasta zona a orasului.Sa auzim de bine!