PRIMARUL ROMANULUI SE VEDE CU PREMIERUL CIOLOŞ, APOI PLEACĂ ÎN ELVEŢIA

PRIMARUL ROMANULUI SE VEDE CU PREMIERUL CIOLOŞ, APOI PLEACĂ ÎN ELVEŢIA

 

primar leoreanuMunicipiul Roman s-a clasat pe locul întâi dintre 109 municipalităţi evaluate din România în cadrul proiectului „Oraşe Verzi – Regiuni Verzi” – cofinanţat printr-un grant din partea Elveţiei -, iar primarul Laurenţiu Leoreanu va pleca în acest stat, săptămâna viitoare. Înainte de asta, o să se vadă cu premierul Dacian Cioloş şi cu şefii celor două camere ale Parlamentului – Călin Popescu Tăriceanu şi Valeriu Zgonea.

Duminică, 3 aprilie, la Bucureşti va avea loc şedinţa Comitetului Director al Asociaţiilor Municipiilor din România (AMR), pentru organizarea lucrărilor Adunării Generale a AMR, când se vor purta discuţii pe tema raportului de activitate şi bugetului pe 2015, situaţia încasărilor membrilor şi asupra proiectului de buget pe 2016. A doua zi va avea loc Adunarea Generală, la care vor fi prezenţi şi preşedintele AMR – primarul Robert Negoiţă, Dorin Chirtoacă – primarul Chişinăului, iar intervenţii vor avea Călin Popescu Tăriceanu – preşedintele Senatului, Valeriu Zgonea – preşedintele Camerei Deputaţilor, premierul Dacian Cioloş, dar şi şefii marilor partide politice şi partenerii AMR. Luni, primarul Laurenţiu Leoreanu va pleca în Elveţia, pentru a analizele bunele practici din această ţară pe protecţia mediului.

„Plec într-o vizită, în perioada 4-8 aprilie, în Elveţia, în cadrul proiectului «Oraşe verzi, regiuni verzi», un proiect pe care Primăria Roman l-a câştigat în competiţia cu 109 municipii din România. În semifinale s-au clasat 30 de municipii, în finală – zece şi s-au calificat cinci, cu menţiunea că Romanul a câştigat acest proiect de pe primul loc. Acest proiect asigură cunoştinţele şi documentaţiile pentru accesarea de fonduri privind proiecte pe oraşe verzi. Voi merge în Elveţia, cei care acordă grantul în acest proiect, unde vor fi reprezentanţii R20, care se ocupă direct de implementarea proiectului, şi Terra Mileniul III”, a declarat primarul Laurenţiu Leoreanu.

Luni se pleacă la Geneva, iar marţi dimineaţă vor începe activităţile – cu seminarii şi o întrevedere cu primarul din Geneva. Până joi, se vor face mai multe vizite pe teritoriul Elveţiei pentru vizualizarea unor instalaţii de gestionare de deşeuri, de reciclare anvelope, staţii de tratare a apelor uzate, un baraj pe producţie locală de hidroenergie, sistemul de încălzire folosind apa, fără poluare, sau a celui mai mare parc solar din Elveţia.

Edilul se va întoarce la Roman vineri, 8 aprilie.

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Sa dea Dumnezeu sa se realizeze acest proiect,ce este un lucru foarte bun pentru orasul nostru,pentru a se restrange infractionalitatea din oras Este necesar a se organiza un curs de pregatire pentru viitorii angajati si legi mai drastice in combaterea infrctionalitatii.
    Succes primarului.