Primarul Lucian Micu se duce la București să discute cu viceprim-ministrul Sevil Shhaideh

Primarul Lucian Micu se duce la București să discute cu viceprim-ministrul Sevil Shhaideh

Dimensiune text

 

AMR siglaLuni, 6 februarie, primarul Lucian Micu va fi prezent la București, pentru a se întâlni cu mai mulți oficiali ai Guvernului, ca urmare a primei ședințe din acest an a Comitetului Director din cadrul Asociației Municipiilor din România. Printre miniștrii care vor lua parte la lucrări se numără și viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice și Fondurilor Europene, sau Lia-Olguța Vasilescu, Ministrul Muncii și Justiției Sociale.

Ședința va debuta de la ora 14.00, având pe ordinea de zi șase puncte de dezbatere, plus diverse. Primarul Lucian Micu este la prima întâlnire de acest fel, locul său, în calitate de edil al municipiului Roman, fiind preluat automat după ce fostul primar a plecat în Parlamentul României. Printre subiectele ce vor fi abordate în cadrul ședinței se numără și cel care, dacă nu va avea ecou printre decidenții de la centru, va avea repercusiuni asupra buzunarului romașcanilor – și anume taxa de mediu de 80 de lei pe tonă pentru deșeurile neselectate și care ar putea dubla, practic, prețul pe care cetățenii îl plătesc acum pentru gunoi.

Un alt subiect care va fi pus în discuție este legat de dificultățile întâmpinate de municipii în aplicarea Legii nr. 98/2016 privind achiziţiile publice și a Legii nr. 100/2016 privind concesiunile de lucrări şi concesiunile de servicii, dar și a legislației secundare și terțiare.

La ședință vor participa: Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice și Fondurilor Europene, Daniel Constantin, ministrul Mediului, Lia-Olguța Vasilescu, Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Mihaela Virginia Toader, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, și Sirma Caraman, secretar de Stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice și Fondurilor Europene.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0