Primarul Lucian Micu rămâne incompatibil. Mai are o cale de atac

Primarul Lucian Micu rămâne incompatibil. Mai are o cale de atac

Dimensiune text

 

Au trecut cinci ani de când primarul Lucian Micu, pe vremea aceea viceprimar, a ocupat simultan funcția din administrație și pe cea de membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal de Urgență Roman, și un an de când acesta se judecă în instanță cu Agenția Națională de Integritate (ANI). Vineri, 20 octombrie, Curtea de Apel Bacău i-a respins primarului acțiunea, considerând că decizia ANI este corectă și acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate.

În iulie 2016, ANI a emis un comunicat în care preciza că Lucian Micu „se află în stare de incompatibilitate începând cu 30 august 2012, întrucât deține simultan funcția de viceprimar și funcția remunerată de membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal de Urgență Roman, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) și k) din Legea 161/2003”.

Din octombrie anul trecut, Lucian Micu a atacat decizia ANI la Curtea de Apel Bacău, care, acum, a decis în defavoarea acestuia, cu precizarea că hotărârea poate fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Primarul Lucian Micu nu a dorit să comenteze situația, precizând că în apărarea sa a adus toate dovezile care să demonstreze că prezența sa în Consiliul de Administrație venea ca urmare a faptului că reprezenta Consiliul Local Roman (viceprimarul are și calitate de consilier local, fiind ales din rândul acestora), dar și faptul că, între timp, s-a modificat Legea 161/2003, care la articolul 87 prevede incompatibilitățile aleșilor locali, iar incompatibilitatea găsită pe numele lui Micu în 2016 de ANI nu mai există. „Nu comentez deciziile instanțelor de judecată. Dar, am cale de atac și o voi ataca, deoarece situația ce mă privește este una interpretabilă, tocmai de aceea legiuitorii și-au dat seama de acest fapt și au modificat legea, eliminând ulterior acel articol ambiguu prin care eu am fost declarat incompatibil. Vom vedea decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție”, a declarat primarul Lucian Micu.

 COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Corin 3 ani

    Micule nici nu poți sa ști, cât de mic începi sa fi!

  • Este incompatibil si cu functia de primar , la ce manarii non stop face. Ultima cu petrecerea din parc , prin clubul de handbal,cu bani spalati la greu pin club ? Secretarul primariei ce pazeste ? Il lasa pe Micu sa-si rupa gatul ? Dar miliardul pecare trebuie sa-l achite antrenorului Pera ? Afara cu grandomanul de carton din primarie