Prima paginăEconomie

Primarul Lucian Micu îi amenință pe constructorii neserioși că nu vor mai câștiga contracte

Primarul Lucian Micu îi amenință pe constructorii neserioși că nu vor mai câștiga contracte

Dimensiune text

 

 

Odată cu încălzirea vremii, s-au deschis și primele șantiere de lucrări din acest an din Roman. Primarul Lucian Micu a declarat că, la câteva zile, va fi prezent pe fiecare șantier, pentru a vedea dacă și constructorii își fac treaba, astfel încât lucrările să nu fie tărăgănate inutil. Edilul spune că a revizuit toate contractele de lucrări în conformitate cu OUG 144, care a prevăzut creșterea devizelor la toate lucrările de construcție din țară, astfel încât firmele nu mai au motive să nu lucreze la capacitate maximă și să nu respecte graficele de lucrări.

De luni, 18 martie, s-au deschis lucrările la realizarea Parcului Jora, continuă cele de reabilitare a blocului 33 din Anton Pann – proiecte pe fonduri europene –, s-au reluat lucrările la Pietonalul Ștefan cel Mare, iar la acestea se adaugă lucrările de modernizare a locurilor de parcare de reședință și amenajare de locuri de joacă pentru copii.

„Am început extinderea rețelei de iluminat pe strada Cărămidăriei. De luni au început lucrările și la programul multianual de parcări, am început din cartierul Favorit – din zona fostului poligon auto, unde vom amenaja circa 34 de locuri de parcare. Apoi, ne vom muta cu șantierul în zona Morii din cartierul Favorit. Estimăm ca lucrările la cele două parcări să dureze circa o lună – o lună și jumătate. Acesta este contractul semnat în urmă cu doi ani, dar urmează ca, începând din luna mai, să începem și realizarea parcărilor cu banii din împrumutul bancar. În Panaite Donici am început lucrările de realizare a unui loc de joacă nou, iar pentru alte patru locuri de joacă vom monta suprafețe de protecție – parcul de joacă de la ANL, cel de pe strada Dobrogeanu Gherea 6-8, Aleea Liliacului și încă unul pe care urmează să-l stabilim. Sperăm să încheiem în această săptămână proiectul de realizare a lucrărilor la rețeaua de apă pluvială de pe strada Mihai Viteazu (tronsonul cuprins între Ștefan cel Mare și strada Chimiei) pe care o vom realiza pe ambele sensuri de mers de pe trotuare. Vom executa lucrările în regie proprie, cu Municipal Locato, pentru a nu avea costuri cu TVA și alte cheltuieli indirecte. Intervenim inclusiv astăzi la plombarea străzii. Apoi, vom preda strada către Consiliul Județean Neamț. Este o stradă care, deși este pe raza municipiului Roman, aparține Consiliului Județean. Căutăm soluții financiare și pentru realizarea de trotuare pe porțiunea pe care vom introduce rețeaua de canalizare”, a declarat primarul Lucian Micu.

Acesta spune că se apropie de momentul scoaterii la licitație și a proiectului de modernizare peisagistică a zonei bulevardului Republicii – Smirodava, așa cum s-a finalizat și proiectul tehnic pentru lucrarea de modernizare a străzii Nordului.

Pentru două obiective – ultimul tronson din Pietonalul Ștefan cel Mare și reabilitarea terasamentului și realizarea canalizării menajere din cartierul Petru Rareș – edilul spune că a discutat cu constructorii și aceștia și-au asumat că vor finaliza treaba în cel mai scurt timp. Dacă termenul pentru Pietonalul Ștefan cel Mare este de finalizat în acest an, deoarece este de lucru la refacerea integrală a etajului I și a scărilor, primarul Micu vrea ca lucrările la canalizarea din Cartierul Lipovenesc să fie gata în maxim două luni, pentru a putea începe asfaltarea străzilor.

„De astăzi au început lucrările la Pietonalul Ștefan cel Mare, lucrările se referă și la finisaje, dar și la terasament, o hidroizolație care să elimine infiltrațiile. I-am cerut constructorului seriozitate, pentru ca lucrările la întregul obiectiv să fie încheiate anul acesta. Mă voi asigura că lucrările se vor face de calitate. Există o contradicție între viziunea primarilor despre cum ar trebui să se întâmple lucrurile și cea a constructorilor, care, din motive obiective sau mai puțin obiective, uneori întârzie finalizarea lucrărilor. Mă voi asigura că lucrările nu se vor mai întârzia. Dacă vor fi depășite termenele stabilite împreună cu constructorul, eu le voi da hârtie astfel încât să nu mai poată participa la licitație. Le voi face reclamă negativă dacă nu vor respecta ceea ce am stabilit împreună”, a promis primarul Lucian Micu.

Anul trecut, de comun acord cu un constructor, Primăria municipiului Roman a reziliat contractul de asfaltare a străzilor, fiind reluată licitația și câștigată de o altă firmă. În același timp, administrația se află în litigiu și pe tema calității asfaltului de pe Artera Roman Est, urmând ca instanța, în baza expertizei, să stabilească cine se face vinovat pentru faptul că șoseaua nu este adecvată traficului. Pe Artera Roman Est s-a semnat recepția la încheierea lucrărilor, dar nu și recepția finală a lucrării, ceea ce înseamnă că, dacă instanța stabilește că firma nu a executat corect lucrarea, va trebui, pe cheltuiala sa, să o refacă.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0