Primarul Lucian Micu, ales în Biroul Național al Ligii Aleșilor Locali PNL

Primarul Lucian Micu, ales în Biroul Național al Ligii Aleșilor Locali PNL

Dimensiune text

 

Sâmbătă, 25 noiembrie, la Cluj-Napoca avut loc Congresul Ligii Aleșilor Locali (LAL) ai Partidului Național Liberal, la care au participat peste 1.000 de liberali, printre care s-au numărat și primarul Lucian Micu și deputatul Laurențiu Leoreanu. Din partea delegației de la Neamț, pentru funcția de membru în Biroul Național al LAL PNL s-au înscris primarul Lucian Micu și consilierul județean Lucian Pelepco, câștigător fiind desemnat prin vot edilul Romanului.

Cei 12.225 de consilieri locali și județeni și cei 1.081 primari PNL au fost reprezentați de 978 de delegați, care au ales noua conducere a LAL și au adoptat Rezoluțiile „Aniversarea Centenarului Marii Uniri” și „Buna guvernare locală”.

Primarul Lucian Micu și consilierul județean Lucian Pelepco au candidat pentru funcția de membru în Biroul Politic Național al LAL, edilul Romanului obținând 373 de voturi, în timp ce contracandidatul său a fost votat de 123 de liberali.

„Congresul Ligii aleșilor locali ai PNL s-a întrunit astăzi, 25 noiembrie, la Cluj-Napoca, eveniment la care am participat și eu. Uneori, deciziile pentru comunitatea locală, regională sau națională se iau și pe criterii politice, de aceea mi-am și depus candidatura pentru a obține un loc în Biroul Național al Ligii aleșilor locali și le mulțumesc pentru încredere colegilor mei care m-au votat. Nu am fost singur la Cluj și mă bucur că, și pe partea administrativă, dar și în plan politic mă bucur de sprijinul și prietenia deputatului Laurențiu Dan Leoreanu, un model de urmat și a cărui activitate nu se desfășoară «departe de Roman»”, a scris, pe Facebook, primarul Lucian Micu.

După vot, Liga Aleșilor Locali PNL este condusă tot de fostul președinte, și anume Gheorghe Flutur, președinte al Consiliului Județean Suceava. Neamțul mai are un reprezentant în conducerea LAL, pe primarul municipiului Piatra Neamț, Dragoș Victor Chitic, care a obținut funcția de prim-vicepreședinte Municipii.

„Am participat astăzi, la Cluj, la Congresul Ligii Aleșilor Locali PNL, eveniment la care s-a ales noua conducere a Biroului Național al acestei organizații, for pentru care și-au depus candidatura ambii primari de municipiu din Neamț. Dacă pentru domnul Chitic, primarul municipiului Piatra Neamț, această candidatură a fost una mai facilă, pentru Lucian Micu, primarul municipiului Roman, lucrurile au fost mai complicate, având un contracandidat foarte puternic. Am depus, în aceste condiții, în susținerea candidaturii lui Lucian Micu, toate eforturile necesare, pe parcursul ultimelor două zile, ducând o activitate de campanie internă eficientă și care, în final, s-a dovedit a fi productivă. Sunt mândru că, spre deosebire de majoritatea județelor din țară, Neamțul are acum doi reprezentanți în acest for politic, pe domnii Micu și Chitic, cărora doresc să le urez mult succes în activitate. Totodată, vreau să mulțumesc tuturor colegilor din țară care au înțeles și girat oportunitatea ca în Liga Aleșilor Locali ai PNL să fie reprezentat și municipiul Roman, prin primarul său”, a fost mesajul transmis de deputatul Laurențiu Leoreanu.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0