Prima paginăActualitateRoman

Primarul Leoreanu dă dispoziții la cererea romaşcanilor

Dimensiune text

Romaşcanii îi semnalează primarului anumite nereguli din oraş, cer sprijin în diferite probleme sau dau idei privind dezvoltarea oraşului. Unii îl caută pe primar pur şi simplu pentru a-i mulţumi pentru întreaga activitate. 

Joi este zi de audienţe la Primăria Roman. Romaşcanii care vor să discute cu reprezentanţii autorităţilor locale pot face acest lucru după ce se înscriu pentru audienţă, la Biroul Unic, în fiecare zi de luni a săptămânii. Cei care acordă audienţe sunt primarul, viceprimarul, secretarul şi administratorul public al municipiului Roman.

În general, romaşcanii se adresează autorităţilor locale pentru a cere sprijin financiar, un loc de muncă sau pentru a semnala anumite probleme pe care le-au depistat în oraş.

Unele dintre lucrările care se fac în oraş în acest moment au plecat de la o idee primită de administraţia locală din partea cetăţenilor. În general, aceştia se adresează primăriei pentru a cere amenajarea parcărilor, toaletarea copacilor din cartierul lor sau refacerea trotuarelor. Multe dintre idei pentru realizarea anumitor lucrări vin şi din mediul de afaceri din oraş. „Suntem într-o permanentă colaborare cu cetăţenii, şi prin dezbaterile publice pe care le avem, şi prin audienţe”, susţine primarul Laurenţiu Dan Leoreanu.

De curând, la sesizarea cetăţenilor, acesta a dat dispoziţie Poliţiei Locale să urmărească activitatea unor baruri din cartierul Mihai Viteazu, deoarece locuitorii din zonă s-au plâns că nu se respectă programul de funcţionare, iar clienţii fac gălăgie până târziu în noapte.

„Am transmis Poliţiei Locale Roman să verifice programul unor spaţii comerciale axate pe alimentaţie publică, bar, terase, din cartierul Mihai Viteazu, fiindcă am primit o plângere, în timpul ultimelor audienţe, de la locuitorii din zonă. Am dat dispoziţie Poliţiei Locale să urmărească desfăşurarea activităţii şi păstrarea liniştii şi ordinii publice în cartierul Mihai Viteazu. Tot la solicitarea mea, în anumite puncte sesizate de cetăţeni, au fost organizate cinci acţiuni de prindere a unor câini comunitari. 21 de câini au fost prinşi şi duşi la adăpostul public”, a precizat primarul municipiului Roman, Laurenţiu Dan Leoreanu.

La una dintre audienţele pe care le-a acordat, acesta a avut surpriza de a sta de vorbă cu un cetăţean care dorea să aducă mulţumiri, nu să ceară un anumit lucru. „Am avut la audienţe un domn din Roman, care, atunci când s-a înscris, a specificat că are o problemă personală. Atunci când este vorba despre o problemă intimă, pe care omul are o anumită jenă să şi-o exprime, am solicitat serviciului administrativ, care are în subordine şi Biroul Unic, să nu insiste prea mult. Acolo unde este o problemă tehnică, administrativă, este bine să fie spusă înainte de participarea la audienţă, deoarece, până ajunge omul la mine, am timp să mă documentez, iar joia, la audienţe, de multe ori sunt în posibilitatea de a da şi o soluţie cetăţeanului. Am rămas plăcut surprins când am văzut că acest domn a vrut, pur şi simplu, să mulţumească pentru tot ce se întâmplă în oraş. Pe stradă mi s-a mai întâmplat să fiu oprit şi să mi se mulţumească, dar nu şi la audienţe. Acest cetăţean şi-a răpit din timpul său pentru a veni la mine să îmi mulţumească pentru ceea de fac în oraş şi pentru cum arată oraşul de la un an la altul”, a spus primarul Leoreanu.

COMENTARII

WORDPRESS: 0