Primarul Leoreanu a răbufnit: „Dă-ţi demisia şi pleacă!”

Primarul Leoreanu a răbufnit: „Dă-ţi demisia şi pleacă!”

Petrică Căpraru a demisionat din Consiliul Local
Primăria Roman mai cumpără un apartament din fostul bloc cu bulină
Cine sunt consilierii care vor supraveghea concursul pentru directorii de şcoli

 

primar-leoreanuȘedinţa de Consiliu Local de la Roman de joi, 29 septembrie, se anunţa, ca de fiecare dată în ultimii mulţi ani, una liniştită, scurtă, cu păreri unanime, intervenţii minime şi voturi pro. Dar nu a fost chiar aşa. Câteva remarci făcute de consilierul local PSD Constantin Holban asupra primului proiect de hotărâre de pe ordinea de zi au creat tensiuni.

Mai exact, la primul proiect, legat de concesionarea unor terenuri, consilierul PSD Holban a solicitat o lămurire asupra unei suprafeţe de teren ce se va concesiona, dar a atras atenţia asupra faptului că în unele subpuncte se scrie ceva şi în expunerile de motive altceva. De exemplu, un teren care urma să fie încredinţat unei firme din Roman era însoţit de expunerea de motive conform căreia terenul ar fi revenit altei societăţi, din Săbăoani. La un alt punct, se vorbea despre construirea unui spaţiu comercial în strada Sucedava, dar mai jos se prevedea o altă adresă, de pe strada Ștefan cel Mare.

Și, după ce toţi au consultat proiectele şi de pe tablete, şi de pe hârtie şi erorile păreau să nu se mai termine, primarul Laurenţiu Leoreanu a decis să retragă proiectul legat de concesionarea terenurilor de pe ordinea de zi: „Îl retrag de pe ordinea de zi, să-l facă ca oamenii!”. În fapt, erorile nu erau majore, pentru că proiectul era corect, expunerile de motive erau greşite, iar asta deoarece s-a făcut, ca la toate documentele de acest gen care intră lunar în dezbatere, o copiere a textelor din proiectele trecute şi nu s-au mai revizuit modificările.

Discuţii s-au mai purtat pe tema proiectul privind componenţa comisiilor de concurs pentru numirea noilor directori de şcoli, unde, din cauza faptului că doi consilieri propuşi s-au înscris la examen, pentru a se evita starea de incompatibilitate – au fost înlocuiţi cu alţi colegi. Din senin, consilierul Mircea Beloiu, de la PNL, a propus ca fiecare consilier să spună dacă este sau nu incompatibil pe acest proiect, dar s-a lovit de declaraţia edilului: „Lăsaţi, să nu mai spună. Supuneţi la vot”. Toate cele nouă proiecte supuse dezbaterii s-au aprobat .

La finalul şedinţei, unul dintre membrii aparatului de specialitate al Consiliului Local – responsabil de corectitudinea redactării proiectelor de hotărâre – s-a apropiat de prezidiu, probabil pentru a explica erorile din primul proiect, însă primarul a răbufnit: „Dă-ţi demisia şi pleacă!”.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • deci consilierul ala sa zica saru.mana don premare ca daca se henerva edilu sef ca e contrazis ii mai dadea s.un cap in gura,,asa a scapat doar cu o flegma.n ochi..sau cu echivalentul.

  • Pentru Micu, nu are replica asta ,Da-ti demisia si pleaca, pentru ca se duc banii romascanilor pe apa sambetei cu echipa de handbal, echipa care se gaseste pe onorantul loc 8, cu buget de 3 mil 300.Atentie!

  • error: Content is protected !!