Primarul independent Leoreanu caută partid

Dimensiune text

Primarul Romanului și nouă consilieri locali au plecat din PDL. Aceștia au declarat că rămân independenți. Laurențiu Dan Leoreanu exclude, pe termen scurt, înscrierea într-o altă formațiune politică. Traseul politic l-a purtat pe Leoreanu prin trei partide.

Consiliul Local Roman va avea o majoritate formată din consilieri independenți. Primarul Laurențiu Leoreanu și cei nouă consilieri care erau membri ai PDL și-au exprimat opțiunea de a nu mai face parte din niciun partid. Cel puțin deocamdată, pentru că, independenți fiind, vor avea posibilitatea, oricând, să se înscrie într-o altă formațiune politică.

independent 1”Am luat o decizie după ce ne-am sfătuit, după ce ne-am gândit foarte mult. Noi suntem membri ai PDL încă de la început, încă de când s-a înființat partidul, și am rămas fideli crezului nostru până săptămâna trecută, când Tribunalul București a anunțat fuziunea dintre PNL și PDL, fuziune care se va materializa într-un nou partid, care va purta numele PNL, iar PDL va fi radiat din lista partidelor politice. Așadar, metaforic vorbind, de la aprinderea luminii până la stingerea luminii, noi am rămas fideli crezului, nu am plecat spre alte partide, dar am luat decizia de a ne declara independența”, a afirmat Laurențiu Dan Leoreanu.

La acest moment, toți consilierii locali și județeni care au fost în PDL sunt consilieri independenți.  Primarul Leoreanu a declarat că cei care au fost în PDL vor rămâne o echipă și vor colabora ca atare, fideli tuturor proiectelor și tuturor activităților desfășurate.

”În această perioadă se desfășoară o campanie susținută, foarte controversată, cu foarte multe semne de întrebare și ați fost martori la câteva evenimente care au scos în evidență preocuparea noastră față de municipiul Roman, atragerea de bani europeni, astfel încât să ducem la îndeplinire ceea ce am promis oamenilor. Putem discuta și colabora în respect față de orice formațiune politică ce dorește să fie alături în dezvoltarea municipiului Roman, care să fie unul dintre cele mai dezvoltate municipii din România. Respectăm orice formațiune politică, dar am luat decizia să fim independenți. Prin această decizie a noastră am reușit să păstrăm  majoritatea în Consiliul Local și viceprimarul, astfel încât să nu avem presiuni din partea altor formațiuni politice de a schimba majoritatea”, a precizat primarul Laurențiu Dan Leoreanu.

Primarul Romanului a explicat că aceasta este cea mai bună soluție pentru foștii membri PDL, pentru a nu risca, pe viitor, din cauza unor dispoziții politice, să piardă mandatele de consilieri înainte de iunie 2016. Conform legii, un consilier local sau județean poate pierde mandatul dacă i se ridică sprijinul politic. Iar sprijinul politic poate fi ridicat de șefii din partid din motive diferite, printr-o procedutră relativ simplă.

Primarul Leoreanu a negat că independența sa politică are legătură cu cele două milioane de euro primite zilele trecute de municipiul Roman. ”Nu m-am gândit la acest lucru, dar am primit un semnal de bună-credință prin alocarea de fonduri către Roman, semnal care nu a fost condiționat sub nicio formă. Dacă era condiționat, treceam în altă formațiune politică. Cui îi pasă de Roman, poate avea în mine un partener”, a dat asigurări primarul independent al Romanului.

El a spus că va rămâne independent ”până când interesul Romanului și al romașcanilor ar putea fi influențat pozitiv de o schimbare de atitudine”. De altfel, de mai multe ori, primarul Leoreanu a spus că este curtat de politicieni din toate partidele, dar că nu este momentul să ia o decizie în acest sens.

independent 2Leoreanu a reconfirmat, din noua postură de independent, susținerea pe care el și echipa lui o vor oferi deputatului de Roman și Ion Creangă la aceste alegeri, refuzând, totodată, orice discuție legată de turul doi al prezidențialelor.

Laurențiu Dan Leoreanu și-a început cariera politică în PSD, unde a fost, timp de mai mulți ani, membru de bază al organizației locale a social-democraților. Apoi, a fost unul dintre fondatorii organizației Roman a Partidului Liberal-Democrat (PLD) – al cărui președinte era, la nivel național, Theodor Stolojan. După ce PLD s-a unit cu PD, Leoreanu a devenit membru al partidului nou-format: PDL.

S-a retras de la conducerea PDL în 2013, după ce Elena Udrea a pierdut bătălia pentru șefia partidului în fața lui Vasile Blaga. În luna februarie a acestui an, Laurențiu Leoreanu s-a înscris în Fundația ”Mișcarea Populară”, fundație care se confundă, într-o anumită măsură, cu partidul condus de Elena Udrea.COMENTARII

WORDPRESS: 0