Prima paginăPolitica

Primarul este reprezentantul legal al Municipiului Roman

Dimensiune text

Precizarea este necesară în raport cu documentele emise sau primite de instituția reprezentată de Laurențiu Dan Leoreanu (foto).

 

 

Subiectul extrem de important, al acordării unui sprijin material pensionarilor romașcani cu venituri mici, s-a dovedit la fel de sensibil, fiind vorba nu doar de paternitatea inițiativei și modul de derulare al proiectului cît, mai ales, de faptul că o altă consecință, pe termen lung, este aceea al efectului electoral.
Formularul de cerere pe care trebuie să-l completeze pensionarii are ca adresabilitate formula „Domnului primar Laurențiu Dan Leoreanu”, apreciată de membrii USL ca avînd intenție electorală.

Activitatea noastră, ca instituție, și a mea, ca primar al municipiului Roman, în mod special, se conduce după legi și norme în vigoare, iar experiența mea cu privire la gestionarea unor probleme prin raportare la lege nu cred că mai trebuie argumentată – cei care mă cunosc încă de pe vremea cînd eram tînăr profesor membru în consiliu de administrație pot depune mărturie în acest sens. În consecință, conform legii fundamentale pentru administrația publică – Legea 215/2001, toate documentele poartă această adresabilitate, Consiliul Local Roman – ca for legiutor – neavînd calitate juridică, Municipiul Roman avînd acest drept, prin responsabilul lui legal care este primarul municipiului Roman, Laurențiu Dan Leoreanu. Pe cale de consecință, ceea ce era de demonstrat pe logica juridică a relației. În plan secund, personal, îmi exprim părerea de rău că persoane, altfel cu răspunderi mari pe umeri, se comportă ca și cum ar fi la plajă, cu găletușa și lopățica la joacă în nisip și reclamă că cineva le-a luat lopățica. Regretabil. Grija mea este însă alta, aceea de a face tot posibilul, legal și omenește, ca romașcanii, din toate categoriile, să trăiască mai bine și să fie mîndri de acest oraș„, a afirmat primarul  Laurențiu Dan Leoreanu.

COMENTARII

WORDPRESS: 0