Primarul din Bozieni a făcut o donație bisericii satului

Deoarece Consiliul Local nu a putut finanţa lucrările din parohiile comunei, primarul a donat în nume propriu o sobă de teracotă.

biserica 02Primarul comunei Bozieni, Doinel Grumezescu, a făcut o donaţie Bisericii „Sfântul Nicolae” din localitatea Bozieni. „Preoţii din comună au cerut bani, la începutul acestui an, de la Consiliul Local Bozieni, pentru realizarea unor lucrări la bisericile din parohii. Cum nu a existat o rectificare pe plus, doleanţa acestora nu a putut fi îndeplinită. Ca urmare, am văzut care sunt urgenţele din parohii şi am acţionat în consecinţă. Preotul Cătălin Carp a făcut câteva renovări la Biserica «Sfântul Nicolae» din Bozieni, unde slujeşte. Cum nu a reuşit să strângă bani din sat, preotul Carp mi-a cerut sprijinul, ştiind că sunt mai evlavios. Cea mai urgentă problemă la biserica din Bozieni era achiziţionarea unei sobe. Am acţionat în consecinţă şi am donat bisericii, din partea familiei mele, o sobă de teracotă”, a explicat donatorul.

O contribuţie în nume propriu a avut şi la noua biserică din Băneasa, cel mai mic şi mai îndepărtat sat al comunei. „Biserica este ridicată la roşu. A fost adusă catapeteasma şi mai este de realizat pictura interioară. Pentru finalizarea lucrărilor ar fi nevoie de minim 100.000 de lei. Foarte mulţi bani, dacă ne gândim că satul Băneasa numără doar 53 de suflete. De la începutul lucrărilor, Consiliul Local Bozieni a contribuit cu suma de 25.000 de lei, pentru documentaţia şi proiectul la noua biserică din Băneasa. În anul 2000, familia mea a ajutat financiar pentru realizarea acoperişului bisericii din Băneasa – tablă şi manoperă”, a spus primarul comunei Bozieni.

În construcţie este şi noua biserică din satul Iucşa, ctitorită de regretatul om de afaceri Culiţă Tărâţă. „Satul Cuci are două biserici. În prezent se slujeşte în biserica veche a satului, pentru că cea nouă este încă la roşu. Au fost începute lucrările la pictură, care însumează o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi”, a mai spus primarul Grumezescu.


COMENTARII

WORDPRESS: 0