Primarul avertizează: ”Să nu aud că pacienții sunt trimiși să cumpere fașă sau seringi”

Dimensiune text

Primarul Romanului cere conducerii spitalului să asigure necesarul de materiale, astfel încât pacienții să nu mai fie obligați să își cumpere  unele materiale sanitare și medicamente. În luna mai, Spitalul Roman a cheltuit 416.645 de lei pe medicamente.

La finalul săptămânii trecute, într-o conferință de presă organizată la Spitalul Municipal de Urgență Roman, la care au fost prezent și primarul Romanului, Dan Laurențiu Leoreanu, au fost luate în discuție și unele probleme care există la spital, una dintre ele fiind că, uneori, pacienții sunt nevoiți să își cumpere medicamentele și unele materiale sanitare, deși bugetul alocat de manageri pentru astfel de chetuieli este unul destul de mare.

”Am atras atenția doamnei manager că sunt foarte multe discuții în care pacienții se plâng că nu ar exista medicamente. Eu știu că, de fiecare dată când am solicitat informații, mi s-a spus că se alocă bani pentru medicamente, că există, dar medicamentele nu ajung la pacienți. În acest caz, voi fi intransigent! Este păcat să cheltuim bugete, să cumpărăm medicamente și să nu ajungă la pacienți. Pe mine nu mă interesează motivele, pentru că nu sunt organ de anchetă, mă interesează finalitatea: aceste medicamente să ajungă la oameni. Dorința mea este ca medicamentele să ajungă la pacienți și vă rog să faceți totul ca acest lucru să se întâmple”, a spus primarul Leorenau.

Managerul general al spitalului, medicul Cătălina Pălăncianu, a dat asigurări că banii pentru medicamente și materiale sanitare sunt tot mai mulți, de la o lună la alta. ”Bugetul alocat aprovizionării cu medicamente a fost constant mărit și s-au asigurat medicamente, inclusiv pentru situații patologice deosebite”, a precizat managerul Cătălina Pălăncianu.

”Nici nu vreau să aud că un pacient din spital a fost trimis să își cumpere seringi, un Algocalmin sau fașă de la farmacie”, a completat primarul Leoreanu.

La ultima raportare făcută publică, pe luna mai 2014, Spitalul Roman a cheltuit 416.645 de lei pe medicamente, dintre care suma cea mai mare, 200.344 de lei, a fost la consumul de medicamente din Fondul național de asigurări sociale de sănătate.COMENTARII

WORDPRESS: 0