Primarul ales Lucian Micu: „De luni ne întoarcem la muncă”

Primarul ales Lucian Micu: „De luni ne întoarcem la muncă”

Dimensiune text

 

Duminică, 11 iunie, la Roman s-au desfășurat alegeri locale parțiale anticipate pentru funcția de primar al municipiului Roman. În urma votului dat de romașcani, primarul interimar Lucian Micu (PNL) a fost reconfirmat în funcție, pentru următorii trei ani, obținând 59,17% din voturi, învingândul clar pe principalul său contracandidat, social-democratul Marius Neculai, care a obținut doar 35,14%.

Sărbătoare la sediul PNL

Duminică seară, după aflarea rezultatelor, echipa de campanie a lui Lucian Micu a sărbătorit victoria la sediul PNL de pe strada Ștefan cel Mare, fiindu-i alături deputatul Laurențiu Leoreanu, consilieri locali și județeni și numeroși susținători ai partidului.

„Vreau să mulțumesc în primul rând romașcanilor, care au înțeles să iasă la vot. Vreau să le mulțumesc colegilor care au fost alături de noi, precum și domnului deputat Laurențiu Leoreanu, care mi-a fost alături în toată această perioadă, care, vă asigur, nu a fost una ușoară, dar împreună am dovedit romașcanilor că am făcut lucruri bune. Din acest moment, vreau să vă anunț că intru în campanie electorală pentru anul 2020, drept pentru care de mâine ne întoarcem la muncă. Le mulțumesc din nou tuturor celor care au crezut în noi și le promit că nu le vom dezamăgi așteptările”, a afirmat primarul ales Lucian Micu.

„A fost o muncă de echipă și mulțumesc echipei noastre, a Partidului Liberal din Roman, care s-a implicat exemplar în această campanie. Vreau să le mulțumesc romașcanilor care au înțeles că soluția este de a merge în continuare pe drumul dezvoltării, cu un primar care deja cunoaște, un primar cu experiență, un om care și-a dat licența în administrație prin activitate susținută și rezultate foarte frumoase. Vom face tot ce știm noi mai bine ca orașul să meargă mai departe”, a declarat deputatul PNL Laurențiu Leoreanu.

Cine este primarul ales Lucian Micu

În vârstă de 41 de ani, Lucian Micu este cel mai tânăr primar al Romanului de după Revoluție. Născut la Bârlad, a urmat cursurile Liceului Teoretic „Gheorghe Roșca Codreanu” din orașul natal, profil Matematică-fizică, apoi a continuat cu studii universitare juridice, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza din Iași”. Deține două diplome de master, în Managementul și administrarea afacerilor (Universitatea „Gheorghe Asachi” din Iași) și în Managementul integrării europene și al administrației publice (Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu). Este căsătorit și are două fiice.

Lucian Micu a ocupat funcția de consilier local la Roman, fiind ales viceprimar în cel de-al doilea mandat de primar al lui Laurențiu Leoreanu, în 2012. A deținut funcția de viceprimar până la începutul acestui an, când a preluat în regim de interimat atribuțiile de primar, după ce Laurențiu Leoreanu, ales deputat la alegerile parlamentare din decembrie 2016, a trebuit să-și dea demisia din funcția de primar al orașului, optând pentru funcția din Parlament.

Luni, 12 iunie, primarul ales Lucian Micu a organizat dimineață prima ședință operativă, în noua sa calitate, cu șefii de direcții din Primăria Roman, apoi a susținut conferința de presă săptămânală. Cu acest prilej, Lucian Micu a precizat că singurul mesaj de felicitare din partea adversarilor politici a venit din partea deputatului USR de Neamț Iulian Bulai, care a ținut să îl felicite personal, precum și faptul că va continua să lucreze în echipă în acest mandat cu viceprimarul Roxana Iorga. Primarul ales a mai adăugat că, după perioada încărcată a precampaniei și campaniei electorale, nu se gândește la un concediu în acest moment, având încă un test foarte important săptămâna viitoare, de data aceasta în familie, când fiica sa cea mare începe examenele Evaluării naționale.

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0