Prima paginăSanatate

Primarul Achiriloaei le mulțumește romașcanilor pentru responsabilitate, după scăderea infectărilor COVID-19

Primarul Achiriloaei le mulțumește romașcanilor pentru responsabilitate, după scăderea infectărilor COVID-19

Dimensiune text

 

De la finalul acestei săptămâni, municipiul Roman nu se mai află pe lista localităților în care incidența infectărilor cu noul coronavirus COVID-19 în ultimele două săptămâni este mai mare de 1,5 la mia de locuitori, marcând o scădere a numărului infectărilor.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică pentru joi și vineri, 19 și 20 noiembrie, incidența pentru ultimele 14 zile la nivelul județului Neamț era în jurul valorii de 2,5 la mia de locuitori, în timp ce 36 de localități din județ se aflau pe lista cu incidența mai mare de 1,5, fără ca municipiul Roman să se mai afle pe această listă în ultimele două zile. În acest context, primarul Leonard Achiriloaei a ținut să le mulțumească romașcanilor pentru că respectă măsurile impuse de autorități, în cadrul conferinței de presă de vineri.

„Aș vrea să spun încă o dată vestea bună, acea a faptului că incidența infectării în municipiul Roman a scăzut, astfel că am ieșit din grila de monitorizare și suntem la incidență de sub 1,5 la mie, ceea ce nu poate decât să ne bucure. Totodată, doresc să le mulțumesc romașcanilor pentru că sunt responsabili și că fac posibil acest lucru, respectiv menținerea sub control a acestei rate de infectare, lucru ce permite desfășurarea activităților în municipiul Roman, activităților economice, dar și a activităților publice, în condiții cât mai aproape de normalitate, și pentru asta le mulțumesc încă o dată”, a declarat primarul Leonard Achiriloaei.

Conform DSP Neamț, în ultimele două săptămâni au fost raportate 140 de cazuri noi de infecție COVID-19 în Roman și 715 în Piatra Neamț. În perioada 12 – 18 noiembrie, incidența pentru ultimele 14 zile la nivelul municipiului Roman a fluctuat între 1,87 și 1,58 la mia de locuitori. În Neamț, săptămâna trecută au fost înregistrate 773 de cazuri noi de infecție COVID-19, valori săptămânale mai mici decât cele din săptămâna anterioară, când s-au înregistrat 926 de cazuri noi în județ.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Cristian 7 luni

    Nu va grabiti cu felicitarile d-le primar! E doar o situatie de moment. Oamenii trebuiesc tinuti din scurt. Solicitati personalului de la politia locala sa-si fac treaba; sa se plimbe mai mult pe jos si mai putin cu masinile! In ultima perioada nu i-am mai vazut facand controale prin oras; e greu si pt. ei sa poarte masca dar, ai platim cu bai multi ca sa lucreze in slujba cetateanului, nu sa se plimbe in masina!