Primăriile contabilizează pagubele produse de zăpadă

Dimensiune text

Căderile de zăpadă din luna februarie nu au provocat pagube materiale deosebite, dar administrațiilor locale li s-a cerut, din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț, situația din teren.

 

 

În statisticile întocmite de fiecare primărie figurează, în primul rînd, consumurile de carburant – motorină și benzină – utilizat la deszăpezirea localităților, numărul de ore lucrate, numărul utilajelor cu care s-a realizat această acțiune și pagubele înregistrate, dacă a fost cazul. Deși aflată la cinci kilometri de Roman, comuna Gîdinți a fost una dintre puținele unități administrativ-teritoriale din zona limitrofă a orașului care a înregistrat și pagube materiale.
Au fost afectate ulițele sătești, din cauza intervenției utilajelor, hidroforul de la școală, care s-a defectat în urma înghețului, acoperișurile a două anexe gospodărești, unul de 62 de metri pătrați și celălalt de 42 de metri pătrați, care au cedat sub greutatea zăpezii. La acestea s-au adăugat 860 de litri de motorină consumată cu deszăpezirea căilor de acces„, a precizat Ionel Pascaru, viceprimarul comunei Gîdinți.

Dacă zăpada a fost îndepărtată de pe acoperișuri și din curțile gospodăriilor, drumurile publice din multe comune îndepărtate – Boghicea, Stănița – mai sînt încă deszăpezite de către autoritățile locale, la două săptămîni de la ninsorile de luna trecută, ceea va însemna o factură și mai ridicată decît cea întocmită inițial.COMENTARII

WORDPRESS: 0