Primarii împodobesc bradul copiilor

Dimensiune text

Edilii comunelor din jurul Romanului vor aloca fonduri pentru a face o bucurie elevilor.

Primarii vor să îndeplinească şi în acest an rolul de mesageri ai Moşului, mai ales că, în cele mai multe comune, acest lucru a devenit o tradiţie. Edilii au anunţat că vor propune, în şedinţele de Consiliu Local din această lună, aprobarea de fonduri pentru evenimentele de sfârşit de an. „În fiecare an, am alocat fonduri pentru sărbătorirea pomului de Crăciun. În şedinţa de Consiliu Local de la sfârşitul acestei luni voi propune alocarea unei sume de aproximativ 5.000 de lei pentru ca elevii din comună să primească pachete cu dulciuri şi fructe. Pentru ornamentarea străzilor principale ale satelor vom folosi vechile ornamente, pe care le-am achiziţionat în acest scop în anii trecuţi”, a spus Eugen Mihai, primarul comunei Boghicea.

Moşul va ajunge, negreşit, şi la copiii din Valea Ursului. Autorităţile locale vor aloca şi în acest an fonduri pentru sărbătoarea organizată de copii, cu câteva zile înainte de Crăciun. „Copiilor nu le poţi explica de ce nu sunt bani pentru investiţii în comună şi salarii la primărie. Dacă mulţi dintre părinţi nu pot găsi soluţii pentru a aduce, de sărbători, o bucurie propriilor copii, atunci ne mobilizăm noi, autorităţile locale. Suma pe care o vom cheltui este de 5.000 de lei, din care vom cumpăra dulciuri”, a spus Viorel Smeria, primarul comunei Valea Ursului.

Primăria Pânceşti va cheltui 20 de lei de copil pentru sărbătorirea pomului de Crăciun. Această sumă va fi aprobată de consilierii locali în şedinţa din 25 noiembrie.

La polul opus se află comuna Gâdinţi. „Nu ne permite bugetul să alocăm fonduri pentru sărbătorirea pomului de Crăciun. Sunt alte priorităţi în comună”, a spus Vasile Băbuţă, primarul comunei Gâdinţi.

În această situaţie, în rolul Moşului vor „juca” dascălii de la şcoala din Gâdinţi, care vor scoate bani din propriul buzunar pentru a face o bucurie copiilor.COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • cetatean 6 ani

    IMPODOBESC BRADUL SI BUZUNARUL PROPRIU! CA DOAR ESTE PT MOS CRACIUN – DE LA DOMNUL