Prima paginăNeamt

Primarii au descoperit că iarna nu-i ca vara

Dimensiune text

Prima ninsoare i-a luat, iarăși, prin surprindere, pe primari. Calitatea utilajelor, resursele financiare și organizarea s-au dovedit cei mai mari inamici au celor aleși să fie primii gospodari ai satelor.

 

 

Satul Vlădnicele, din comuna Stănița, continuă să fie înzăpezit. Copiii au fost aduși cu sania la școala din satul Veja, după șapte zile de vacanță instituită de vremea rea. Autoritățile locale intervin pe drumurile publice pentru degajarea zăpezii. „Am reușit cu greu să desfundăm satele de zăpadă, din cauza vântului. Cu excepția satului Vlădnicele și a unei jumătăți din satul Veja, prin comună se circulă pe un singur fir„, a spus Laurențiu Bebi Todireanu, primarul comunei Stănița.

Un utilaj al autorităților județene s-a stricat chiar în timpul intervenției pe drumul dintre satele Stejaru și Valea Ursului. „Până la finalizarea acțiunii de deszăpezire pe drumul județean mai erau 500 de metri, dar utilajul trimis de la județ s-a stricat. Prin comună se circulă, dar greu. Sunt porțiuni unde zăpada atinge doi metri. Nu mai avem unde să o ducem„, a spus Viorel Smeria, primarul comunei Valea Ursului.

În comuna Icușești, autoritățile locale vor interveni în satul Mesteacăn, pentru a acționa pe un drum în pantă. „În satul Mesteacăn se poate circula numai cu autoturisme. Trebuie să intervenim pentru ca în sat să poată ajunge un mijloc de transport în comun„, a spus Leonard Oprea, primarul comunei Icușești.

COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • cla 8 ani

    Va rog daca puteti sa ii luati un interviu si domnului primar al comunei Bahna Liviu Plosnita sa spuna un motiv pentru care isi bate joc de satenii din Tuscani Deal. A intrat astazi un utilaj si de la jumatatea satului a ridicat lama si bineinteles ca nu se poate intra in sat. Oare acei batrani nu l-au votat?

  • cristian 8 ani

    Sunteti siguri ca copiii din satul Vladnicele au ajuns la scoala?

  • Maria Buza 8 ani

    Cum puteti scrie ceva ce nu este real? De ce nu cercetati mai intai si apoi sa redactati o stire? sau din dorinta de a face reclama unor persoane sus puse dati drumul stirilor ,ele fiind false.Am fost la fata locului,iar satul Vladnicele e rupt de realitate.Elevii de acolo nu au venit de doua saptamani la scoala – motivul este ca e inzapezit si nu poate strabate nici sania trasa de cai.Daca ati intreba cadrele didactice de la scoala Veja cu siguranta ar fi lamurit situatia.Ele sunt in masura sa dea declaratii cu privire la scolarii lor si nu primaria sau altii.Le-am vazut astazi pe doamnele profesoare,mergeau pe jos de la Veja la Stanita pe viscol, si ganditi-va ca nu au avut caldura si nici curent electric pana pe la 10.30(la scoala).Reflectati la cele scrise si vedeti mai clar cine trebuie felicitat pentru ADEVAR!!!