Prima paginăEconomie

Primăria vrea să reabiliteze clădirea instituției

Primăria vrea să reabiliteze clădirea instituției

Dimensiune text

 

 

Municipalitatea mai face o încercare pentru a convinge și Ministerul de Finanțe să fie de acord cu depunerea unui proiect pe fonduri europene pentru reabilitarea termică a clădirii în care funcționează Primăria, Judecătoria și Administrația Financiară. La deschiderea axei de finanțare, cei de la Finanțe nu au fost de acord cu depunerea proiectului, motivând că nu dețin surse financiare pentru cota de cofinanțare. Acum, primarul Lucian Micu spune că va relua discuțiile, existând o suplimentare cu 54 de milioane de lei pentru proiectele ce vizează reabilitarea energetică a clădirilor publice.

Primarul Romanului a discutat acest aspect la începutul săptămânii, când s-a întâlnit cu ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici: „Un subiect pe care doresc să îl ating cu ministrul de Finanțe privește posibilitatea de a depune un proiect în parteneriat, Ministerul de Finanțe – Primăria Roman – Ministerul Justiției, pentru a reabilita întreaga clădire a palatului administrativ din Roman. Banii pentru reabilitarea termică a blocurilor au fost mutați către reabilitarea termică a clădirilor publice, așadar 54 de milioane de lei vor fi disponibile în zona Nord-Est, la ADRNE, pentru a depune proiecte cu finanțare europeană. Sperăm ca, de data aceasta, răspunsul din partea Ministerului de Finanțe să fie pozitiv, pentru că la etapa trecută am primit un răspuns negativ, spunându-ne că nu au bani în buget pentru a accesa acest proiect cu finanțare europeană, deși contribuția din partea Ministerului de Finanțe ar fi de doar 15% din valoarea totală a proiectului. Sperăm să avem un răspuns favorabil și fiecare proprietar al clădirii să participe cu cota pate pentru a reabilita și această importantă clădire din Roman, cu o adresabilitate foarte mare către cetățenii municipiului, dar nu numai”.

Reabilitarea energetică a clădirii presupune nu doar intervenții la exteriorul imobilului, ci inclusiv reparații la acoperiș, montarea de tâmplărie PVC și înlocuirea instalațiilor termice, a rețelelor de apă și canal. Dacă la Judecătorie, cel puțin tâmplăria a fost înlocuită, în Primărie și la Administrația Financiară s-au făcut investiții doar parțiale. Ultima modernizare de amploare făcută în Palatul Administrativ a fost reabilitarea sălii de festivități, o investiție suportată din bugetul local și care a costat circa 450.000 de lei, cu tot cu dotările necesare.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0