Prima paginăActualitateRoman

Primăria Roman vrea un punct de lucru al ITM în oraş

Dimensiune text

Fostul Liceu 1 ar putea fi sediu pentru ITM și Direcția Vămilor.

Reprezentanţii administraţiei publice locale vor discuta, în cursul acestei săptămâni, cu cei ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Neamţ pentru un punct de lucru al ITM Neamţ în clădirea fostului Liceu nr.1. „Voi avea şi săptămâna aceasta o discuţie cu ITM Neamţ şi voi vedea ce decizie au luat şi cum o voi putea pune în practică. Dacă nu ţine de ei rezolvarea problemei, este mai greu de comunicat direct cu ministerul de resort, trebuie discutat prin parlamentari. Cei de la ITM spun că deja li s-au tăiat fondurile privind întreţinerea spaţiului de la Roman, aşa m-au informat pe mine. Eu am propus ca măcar două persoane să fie la Roman, care să preia documentele şi lumea să nu facă naveta mai departe”, a declarat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

De la sfârşitul anului trecut, persoanele care au nevoie de documente eliberate de ITM Neamţ trebuie să facă cel puţin un drum până la Piatra Neamţ, din cauză că punctul de lucru de la Roman s-a închis. Salariaţii din Roman care lucrează la ITM fac naveta, zilnic, la Piatra Neamţ, dar transportul până la şi de la serviciu nu este decontat de instituţie.

Tot în fostul Liceu nr. 1 era în discuţie şi înfiinţarea unui punct de lucru al Direcţiei Regionale Vamale Iaşi, dar administraţia locală nu a terminat amenajările pe care şi le-a propus în zonă, astfel că discuţiile vor fi reluate după ce toate lucrările vor fi gata, adică în vara acestui an.COMENTARII

WORDPRESS: 0