Primăria Roman mai preia un apartament din fostul „bloc cu bulină”

Primăria Roman mai preia un apartament din fostul „bloc cu bulină”

Dimensiune text

 

După ce a fost consolidat și modernizat, fostul „bloc cu bulină”, actualul bloc 17 de pe bulevardul Roman Mușat, începe să devină, în timp, un bloc al administrației locale, după ce mai mulți proprietari au solicitat să renunțe la apartamente , neputând sau nemaidorind să achite ratele contravalorii lucrărilor efectuate de către stat. În 2015 și 2016, patru apartamente din acest bloc au fost cumpărate de administrația locală, ulterior ele fiind date în administrare Spitalului, pentru a se încuraja atragerea de cadre medicale la Roman.

În ședința de Consiliu Local de pe 31 octombrie, consilierilor locali li se propune să aprobe preluarea unui nou apartament, compus din două camere și dependințe, având o suprafaţă utilă de 51,26 metri pătrați.

„Proprietarii apartamentelor au obligaţia de a restitui, la terminarea lucrărilor de intervenţie, sumele alocate din transferuri de la bugetul de stat şi bugetul local pentru execuţia lucrarilor, în rate lunare egale fără dobândă, cu o durată de rambursare de până la 25 de ani de la data recepției terminării lucrărilor de intervenție. În cazul întârzierii la plată a ratelor cu mai mult de 30 de zile, se calculează majorări de întârziere la ratele scadente, aplicându-se cota de majorare, stabilită în condiţiile legii, pentru neplata la termen a obligaţiilor bugetare. În blocul în cauză au existat patru cazuri de solicitări de preluare a imobilelor de către Municipiul Roman, procedurile de preluare fiind finalizate în 20015 și 2016. În acest moment, la nivelul instituției noastre a mai fost înregistrată o solicitate de preluare a unui apartament, în prezent fiind finalizată şi procedura de expertizare a acestuia”, se arată în expunerea de motive înaintată consilierilor locali.

 COMENTARII

WORDPRESS: 0