Prima paginăActualitateRoman

Primăria Roman luptă pentru un premiu de 12.000 de euro

Dimensiune text

Finanţarea este oferită de Eco-Rom Ambalaje, pentru amenjarea unei zone eco. Pentru aceasta, romaşcanii trebuie să recicleze cât mai multe ambalaje.

Municipiul Roman luptă, anul acesta, pentru atragerea unei finanţări de 12.000 de euro, fonduri cu care să se realizeze o zonă eco Wi-Fi, un spaţiu inedit de relaxare, 100% eco şi cu acces liber la internet. Premiul de 12.000 de euro va fi oferit de Eco-Rom Ambalaje uneia dintre cele 32 de localităţi care s-au înscris la a doua ediţie a competiţiei „Oraşul Reciclării”.

„Bătălia” reciclării are loc în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2014, iar primăriile înscrise se vor lupta pe mai multe „fronturi”: cel al calităţii serviciilor de colectare separată a deşeurilor de ambalaje, al celor mai bune „muniţii” de conştientizare şi mobilizare a populaţiei pentru a separa deşeurile şi, în final, al celor mai mari cantităţi de deşeuri de ambalaje colectate.

„Continuăm şi anul acesta bătălia simbolică între primării pentru titlul de «Oraşul Reciclării 2014», cu şi mai multe municipii înrolate în această luptă comună în vederea dezvoltării sistemului de colectare separată. Eco-Rom Ambalaje investeşte anual 35% din aportul membrilor săi în parteneriatul cu autorităţile locale, iar rezultatul este unul important – peste 450 de acorduri încheiate cu autorităţi administrative şi un nivel de participare al populaţiei cu 40% mai mare faţă de acum patru-cinci ani”, a declarat Sorin Cristian Popescu, director general al Eco-Rom Ambalaje.

Cele 32 de municipalităţi înscrise în competiţie însumează peste patru milioane de locuitori din totalul de nouă milioane care au acces la sistemul de colectare separată a deşeurilor de ambalaje cu sprijinul Eco-Rom Ambalaje. Organizaţia a demarat primele proiecte pilot de colectare separată a deşeurilor de ambalaje, în parteneriat cu autoritatea locală şi operatorii de salubritate desemnaţi, în anul 2005.

La prima ediţie a competiţiei, oraşul Roman a câştigat premiul de excelenţă la categoria „Linia Întâi”, fiind printre primele municipalităţi înscrise în competiţie.

În prezent, 150 de containere destinate colectării separate a deşeurilor de ambalaje sunt puse la dispoziţia populaţiei municipiului Roman printr-un parteneriat între Eco-Rom Ambalaje, Primăria Municipiului Roman şi societatea de salubritate SC Rossal SRL Roman.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • aceasta initiativa este buna,dar pentru reusita ei este necesar o publicitate mai mare astfel ca cetatenii orasului sa inteleaga aceasta initiativa.In acest sens va propun ca sa postati la fiecare ghena de gunoi pe materiale rezistente,informatii clare cu sanctiuni pentru cetatenii ce nu respecta conditia de reciclare a gunoiului,eventual sa se monteze camer de supraveghere pe o perioada limitata.Analizati solutia.