Prima paginăActualitateRoman

Primăria Roman, implicată în sute de procese

Dimensiune text

Anul trecut, pe rolul instanţelor de judecată au fost 286 de litigii în care era implicată şi Primăria municipiului Roman. În 189 de litigii, Primăria a avut calitatea de pârât, iar în 97 de cazuri Primăria a reclamat anumite situaţii. 111 procese au fost deja soluţionate definitiv, iar celelalte sunt în curs de soluţionare.

61 de persoane au contestat plângerile contravenţionale primite de la administraţia locală, 79 dosare s-au deschis pe procedura insolvenţei, pentru recuperarea creanţelor datorate bugetului local. Alte 11 litigii au ca obiectul probleme de fond funciar, în timp de 130 de litigii au avut ca obiect pretenţii, obligaţia de a face, contestaţia unor acte administrative şi acţiune în constatare. Au mai fost şi 61 de cereri de transformare a amenzilor în ore de muncă în folosul comunităţii, cererile cumulând mai bine de 3.000 de ore de muncă în folosul comunităţii. Cinci procese au fost pe Legea 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989, iar alte 480 de notificări pe aceeaşi lege sunt în curs de soluţionare.

Centralizarea activităţii din anul 2013 a Serviciului Juridic a fost realizată de noul şef al acestui serviciu, Ana Leonte. Aceasta a fost aleasă să conducă activitatea juridică din Primărie datorită experienţei bogate din mediul privat, la o cunoscută bancă din România, dar şi ca mediator.

COMENTARII

WORDPRESS: 0