Primăria Roman ia în concesiune terenurile de la stația de captare a apei de la Pildești

Primăria Roman ia în concesiune terenurile de la stația de captare a apei de la Pildești

Dimensiune text

 

De câțiva ani se tot vorbește de cumpărarea terenurilor de la stația de captare din Pildești, care alimentează Romanul cu apă potabilă. Între cele două administrații locale, din Roman și Cordun, nu au fost însă legate relații de bună colaborare, astfel încât actul de vânzare cumpărare nu s-a semnat, în principal din cauza sumei destul de mari cerută pentru cele aproape 80 hectare de teren. Nici anul acesta, când ambele administrații sunt conduse de primari liberali și este bună înțelegere, nu se vor cumpăra terenurile, pentru că nu sunt bani, dar o soluție este ca Primăria Roman să le ia în concesiune.

Intenția vine ca urmare a faptului că se dorește accesarea de fonduri europene pentru schimbarea magistralei de apă, iar acest lucru poate fi posibil doar dacă Primăria este proprietară pe terenuri.

„Am avut, săptămâna trecută, o întâlnire cu reprezentanții companiei județene ApaServ și cu reprezentanții Primăriei Cordun. Lucrăm la un proiect de preluare în concesiune de la comuna Cordun terenurile de la stația de captare de la Pildești. Nu ne permitem anul acesta să le cumpărăm, dar vom fi proprietari prin concesiune, ceea ce va permite depunerea de proiecte pe fonduri europene”, a precizat primarul Lucian Micu.

În 2014, Consiliul Local Cordun a cerut aproape două milioane de lei pentru suprafaţa de 60 de hectare (3,48 de lei pe metrul pătrat), iar consilierii locali romaşcani au decis amânarea achiziţionării, considerând că preţul cerut este mult prea mare. În 2015, Consiliul Județean a vrut să cumpere acele terenuri, dar iar nu s-a mai dus la bun final intenția.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0