[VIDEO] Primăria Roman face campanii de educare a cetățenilor iresponsabili

[VIDEO] Primăria Roman face campanii de educare a cetățenilor iresponsabili

 

Primăria municipiului Roman a demarat o campanie, conform declarațiilor făcute de primarul Lucian Micu, de educare a populației, dar și asupra importanței rolului fiecărui cetățean în comunitate. Edilul spune că își dorește mediatizarea unor „obligații” ale romașcanilor asupra modului în care ar fi legal și oportun să se comporte în societate. Pe pagina de facebook oficială a primarului Lucian Micu au fost postate și două clipuri prin care romașcanilor li se recomandă să arunce mucurile de țigară la coșurile de gunoi stradale sau să renunțe la aruncatul cojilor de semințe pe jos.

„Rolul unui primar și al unei administrații publice locale este și de a informa cetățenii și, de ce nu, împreună cu dumneavoastră, să încercăm să-i educăm sau să le conștientizăm pe acele persoane certate cu bunul simț că nu este bine să strice ceea ce alții au realizat. Fiecare dintre noi este răspunzător, într-o măsură mai mică sau mai mare, de modul în care arată orașul nostru. Voi demara o campanie prin care voi face apel la cetățeni să mențină curățenia, să nu distrugă locurile de joacă, să parcheze regulamentar, să apeleze la oamenii legii dacă se simt nedreptățiți și, un alt aspect important, să încercăm să colectăm selectiv deșeurile, pentru ca deciziile guvernamentale de suprataxare a celor care nu colectează selectiv gunoiul să nu ne mai «usture» la buzunar. Cu toții ne dorim să trăim într-o societate civilizată, într-un oraș curat și cochet, unde să ne respectăm unii pe alții, dar, mai ales, printr-o minimă implicare, să sprijinim eforturile făcute și, astfel, să fim și mai mândri că suntem romașcani. Am încredere că un număr cât mai mare dintre dumneavoastră ne veți sprijini pentru ca mesajul meu și al echipei din Primărie să ajungă la cât mai mulți cetățeni și, prin puterea exemplului bun, să evoluăm”, afirmă primarul Lucian Micu.

În această săptămână, primarul a publicat imagini video prin care face apel la cetățeni să renunțe la aruncatul mucurilor de țigară pe oriunde ori să arunce cojile de semințe pe stradă sau să consume băuturi alcoolice pe domeniul public, lucru interzis de lege. Clipurile pot fi urmărite mai jos.

 

 

 

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0