Primăria Roman, cu ochii pe contractele fostului manager Claudiu Gafar

Dimensiune text

Primăria Roman a promis sprijin Spitalului Roman pentru a recupera prejudiciul de peste cinci milioane de lei, sumă care provine din executări silite pentru plata unor aparate achiziționate fără filă de buget și neplata unor drepturi salariale. Toate s-au întâmplat în timpul mandatului de manager al medicului Petruț Claudiu Gafar.

 

Foto: Fostul manager al Spitalului Roman, Petruț Claudiu Gafar 

 

Spitalul Municipal de Urgență Roman va fi obligat, prin lege, să meargă în instanță pentru a recupera sume uriașe de bani, pierdute prin executări silite. Pentru aceasta, însă, justiția va trebui să decidă clar cine este vinovat de producerea acestei situații, iar ulterior spitalul poate deschide acțiunea în instanță. După ce medicul Petruț Claudiu Gafar a fost demis, Spitalul Roman a fost implicat în peste 400 de procese, în majoritate pierdute.

Cele mai multe procese le-a avut cu angajații, care au dat instituția în judecată pentru că, în perioada 2007-2009, ei nu au fost plătiți conform grilei de salarizare specifică unui spital de urgență. În aceste condiții, după ce instanța a dat câștig de cauză angajaților, spitalul s-a văzut obligat să plătească drepturi salariale neachitate, la care s-au adăugat dobânzi și penalități în valoare totală de patru milioane de lei. Banii trebuie achitați până la sfârșitului anului 2016. De asemenea, tot în 2009, a avut loc o achiziție de aparatură în valoare de 1,4 milioane de lei, iar ulterior s-a descoperit că aparatura achiziționată nu avea alocare bugetară, ori era achiziționată pentru alt domeniu decât pentru cel specificat în fila de buget. Următorul proces al spitalului va fi pentru recuperarea unei sume de 600.000 de lei – executare silită pentru neplata aparaturii, la care se adaugă dobânzi și penalități. „Spitalul este obligat, prin lege, să recupereze toate aceste sume. Noi vom face tot posibiliul și vom acordat tot sprijinul Spitalului Roman. Vom face tot ceea ce este legal și corect pentru ca spitalul să nu aibă de suferit, așa cum am făcut-o și până acum”, a precizat primarul Laurențiu Dan Leoreanu.

[sam id=”3″ codes=”true”]COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • PARCHETUL 7 ani

    TOATE ACESTE „NEREGULI” SUNT INCRIMINATE IN CODUL PENAL PRIN ARTICOLE DE LEGE EXPLICITE .AȘA CĂ DUPĂ CE PUNEȚI OCHIUL PE ELE, ACȚIONAȚI ÎN CONSECINȚĂ!