Prima paginăActualitate

Primăria Roman a cumpărat un Volkswagen Passat second hand

Primăria Roman a cumpărat un Volkswagen Passat second hand

Dimensiune text

 

Parcul auto al Primăriei municipiului Roman a suferit mai multe modificări în ultima perioadă, după ce două mașini folosite de conducerea instituției au fost scoase la vânzare – Renault Laguna și Daewoo Leganza, iar o alta tocmai a fost achiziționată – Volkswagen Passat.

Aprobarea achiziționării unei mașini s-a făcut într-o ședință de Consiliu Local din această vară, iar săptămâna trecută s-a și cumpărat autoturismul. Este vorba tot de un Volkswagen Passat, dar cu an de fabricație 2014, care urmează să fie utilizat de primarul Lucian Micu. „Este o cheltuială pentru care știți că prin luna iulie am alocat această sumă din bugetul local. De asemenea, în momentul în care am scos la vânzare celelalte autoturisme, am explicat de ce trebuie scoase la vânzare, pentru că ele nu mai pot servi, la vechimea pe care o au și numărul de kilometri, scopului pentru care au fost achiziționate. Vorbim de mașini din anul 2002, 2003, cu sute de mii de kilometri la bord. S-a achiziționat o mașină second hand, pentru că nu am dorit achiziționarea unei mașini noi. Și Passat-ul care este acum la Primărie a fost adus tot second-hand în Primărie, a fost luat de la AcvaServ, în anul 2008”, a declarat primarul Lucian Micu.

Acesta a precizat că mașina nou achiziționată aparține instituției, ea fiind utilizată și de primar pentru deplasările în interes de serviciu, dar și pentru alte servicii necesare bunei funcționări a instituției. „Nu e o mașină pe care să mi-o fi cumpărat-o eu personal, ci pentru instituție și folosește instituției. Va fi condusă de către șoferul personal și mă voi deplasa în interes de serviciu. Eu îmi folosesc mașina mea în interes personal, vin la serviciu cu mașina mea, plec de la serviciu cu mașina mea, deci nu e o mașină pentru uzul meu personal. Cu această mașină se va merge și la Piatra Neamț pentru ridicarea buletinelor de la Direcția de Evidență a Persoanelor, deci nu servește numai primarului municipiului Roman, ci pentru orice activitate care ține de Primăria Roman”, a precizat primarul Romanului.

Edilul a explicat că, în acest an, de două ori i s-a întâmplat ca mașina să se strice pe drum. Volkswagenul actual are an de fabricație 2005 și peste 400.000 de kilometri la bord. În ceea ce privește faptul că Primăria nu a cumpărat o mașină nou nouță sau un Duster, edilul spune că la luarea deciziei a contat capacitatea, rapiditate și siguranța oferită de marca aleasă. Costurile noii mașini, cu an de fabricație 2014, este de 17.500 de euro. „Ca să fi cumpărat una nouă nu aveam banii necesari. Duster-ul nu e OK pentru deplasări la nivel național. Pentru Roman, dacă e, sigur putem gândi pe viitor și achiziționarea unui Duster, care să deservească aici în zonă. Trebuie să fie o mașină care să deservească scopului municipiului Roman. Un Duster poate fi un pic mai scump, dacă îl iei cu toate dotările, dar nu se ridică la nivelul de performanță al acestui autoturism, chiar dacă este second hand. Avem un Duster și la Poliția Locală, știm exact ce funcționează și ce capacități are și ce poate deservi. Din punctul meu de vedere, la banii pe care i-am avut, atât am putut să luăm. Sigur că cine nu și-ar fi dorit să cumpere o mașină nouă. Dacă luam o astfel de mașină nouă, probabil costa în jur de 35.000 de euro”, a mai spus primarul Micu.

Parcul auto al Primăriei este destul de învechit, alte două autoturisme folosite de edilii municipiului pentru deplasări – Renault și Daewoo – având și ele o vechime de peste 12-13 ani. De altfel, pentru autoturismul Daewoo Leganza nici nu s-a găsit un cumpărător, la licitația următoare prețul fiind scăzut, dar la fel este și interesul, nemaiexistând pe piață astfel de mașini ceea ce face ca și piesele de schimb să fie la fel de greu de procurat.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • ca de obicei pretul este umflat cu cateva mii de euro bune ,orice bisnitar ar aduce masina achizitionata chiar an 2015 pana in 11000 sau 12000 maxim cu multiple dotari
    ……..aici sunt banii nostrii !!!