Prima paginăActualitate

Primăria municipiului Roman vrea să editeze ziarul „Info Primăria Roman”

Primăria municipiului Roman vrea să editeze ziarul „Info Primăria Roman”

Dimensiune text

 

Primăria municipiului Roman propune alocarea din bugetul local a sumei de 21.420 lei pentru editarea și tipărirea materialului informativ „Info Primăria Roman”, ce va apărea în maxim 12 ediții a câte 10.000 de exemplare, în cursul anului 2018. Propunerea este înaintată consilierilor locali pentru o vota. În paralel administrația publică locală a efectuat și un sondaj de opinie, părerile fiind favorabile acestei inițiative.

Conform expunerii de motive la proiectul propus spre dezbatere Consiliului Local, materialul informativ va conține informații legate de modul în care s-au cheltuit banii din bugetul local în perioada anterioară și pentru ce investiții, ce evenimente de interes public a organizat sau va organiza Primăria municipiului Roman, ce fonduri a atras administrația publică locală, stadiul proiectelor depuse pentru atragerea de fonduri europene, premiile obținute pentru investițiile sau pentru exemplele de bună practică din administrația locală, precum și informații despre Consiliul Local și activitatea celor 21 de aleși locali. „Conform studiului de piață asupra ofertelor de la tipografii, costul mediu pentru tipărirea unui astfel de material informativ în 10.000 de exemplare presupune o cheltuială de aproximativ 0,15 lei fără T.V.A./exemplar, ceea ce, pentru 12 ediții anuale, ar presupune alocarea unui buget anual de aproximativ 22.000 de lei. Materialul informativ «Info Primăria Roman» nu se suprapune cu informațiile prezentate de mass media locală, fiind produse diferite și cu un acces către toate categoriile de cetățeni. Mai mult, Primăria municipiului Roman nu-și propune imixtiunea în politica editorială a trusturilor de presă, considerând că libertatea presei este pe același nivel de importanță precum și informarea corectă și directă a cetățenilor”, se mai arată în expunerea de motive.

În paralel, Primăria municipiului Roman a sondat, timp de aproape o săptămână, opinia publică a cetățenilor cu privire la oportunitatea editării periodice a acestui material informativ. Conform rezultatelor postate pe pagina de Facebook a instituției, peste 61% dintre respondenți au fost pentru această inițiativă, dar au fost exprimate și opinii contra. Acest proiect de hotărâre va fi dezbătut în ședința de Consiliu Local de joi, 21 decembrie.

La finele lunii noiembrie, Primăria municipiului Roman a editat un astfel de material informativ, în opt pagini, cu evenimentele din ultimele șase luni ale anului, care este distribuit acum gratuit cetățenilor prin intermediul serviciilor din subordine.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Tudorachi Vasile 4 ani

    Intelegem, ca sunt necesare noi calcule de incadrare a cheltuielilor in buget, chiar si o majorare a taxelor pe 2018, pentru unele alocari financiare stricte si ne permitem, in plus, ZIAR”? Ce sciem? Restantierii la plata impozitelor .