HomeActualitateRoman

Primaria luptă cu Ministerul Dezvoltării pentru 400.000 de lei

Primăria Roman a câştigat un proces împotriva MDRAP, în noiembrie, dar nu a primit banii. Reprezentanţii administraţiei locale speră ca suma să ajungă în conturile Primăriei luna aceasta. 

Primăria Roman se luptă cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) pentru a primi în jur de 400.000 de lei. Banii provin dintr-o garanţie oprită de MDRAP pentru „suspiciuni de neregulă” în proiectul european prin care a fost construit un sediu nou pentru cantina socială.

„Am avut o întâlnire, săptămâna trecută, la MDRAP. Noi am avut un proces cu acest minister, pentru cantina socială, am avut o penalizare pe proiect. Noi n-am fost mulţumiţi cu propunerea de penalizare, ne-am adresat instanţei, am câştigat la Curtea de Apel şi răspunsul final, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acolo unde a făcut recurs ministerul, a fost favorabil nouă. Am depus toate documentele, am parcurs toţi paşii procedurali pentru a ni se întoarce aproximativ 400.000 de lei. Am depus documentele şi avem promisiunea că, până la sfârşitul lunii martie, ne vor veni aceşti bani”, a declarat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Suspiciunea de neregulă a apărut în momentul în care, lucrându-se la pardoseala cantinei, aceasta s-a prăbuşit, iar dedesubt s-a descoperit un beci despre care nu se ştia nimic la momentul întocmirii proiectului. Pentru lucrările de consolidare s-au cheltuit sume suplimentare, dar aceste lucrări nu au fost luate în calcul de autoritatea de management.

„Casa Pâinii” este fostul cinematograf Victoria, din curtea Spitalului Vechi. Imobilul a fost reabilitat, modernizat şi dotat cu toate cele necesare unei cantine sociale care să deservească, zilnic, aproximativ 300 de persoane. Proiectul s-a derulat pe parcursul a 19 luni, finalizându-se pe 7 mai 2012. Valoarea acestuia a fost de 3.631.021,35 lei, din care 3.330.122,21 lei reprezintă contribuţia Fondului European pentru Dezvoltare Regională, a bugetului naţional şi TVA eligibil.

Primăria nu aşteaptă bani din proiecte europene doar în acest caz. Administraţia locală ar trebui să primească, de la Ministerul Fondurilor Europene, 5% din valoarea proiectului prin care s-a realizat microhidrocentrala de pe râul Moldova. Aceşti bani au fost opriţi, iniţial, ca o garanţie, de Autoritatea de Management şi încă nu au fost returnaţi, deşi proiectul nu a prezentat probleme.

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • Antena 3 9 ani ago

    Lasati sumele sa le verifice DNA-ul! Nu ne mai bombardati cu acestea!

    • voiculescu 9 ani ago

      Eu va vorbesc din experienta~ Si acum sunt la ,,reciclare,,