Prima paginăRoman

Primăria îngrijește copiii, bătrînii și săracii

Dimensiune text

Centrul de zi pentru copii aflați în situații de risc și-a început activitatea. Aici sînt îngrijiți zece copii. La „Casa Pîinii”, 120 de săraci din oraș primesc hrană caldă. Centrul de îngrijire pentru persoane vîrstnice va fi deschis din luna noiembrie.

 

Foto: Noua cantină socială de pe strada Speranței

 

 

Trei proiecte sociale, realizate de administrația locală grație fondurilor europene și gestionate prin intermediul Asociației Roman 2000, oferă sprijin pentru mai mult de 100 de romașcani din categorii sociale defavorizate sau care se află în situații de risc.

Prima dintre cele trei investiții cu caracter social – noul cămin pentru bătrîni de pe strada Ogoarelor, un proiect în valoare de peste 2,7 milioane de lei și finanțat în cadrul Programului Operațional Regional – va funcționa începînd cu luna noiembrie. Deocamdată, au fost primite doar cîteva solicitări de cazare și îngrijire a unor persoane vîrstnice în cadrul noului cămin pentru bătrîni. Căminul are o capacitate totală de 38 de locuri. O altă investiție de acest gen – noua cantină socială – a fost inaugurată recent. Acum, la noua cantină socială de pe strada Speranței, Casa Pîinii, aproximativ 120 de persoane din municipiu beneficiază de hrană caldă în fiecare zi. Reabilitarea imobilului de pe strada Speranței și transformarea sa în cantină socială s-au realizat în cadrul unui proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Regional, cu o valoare totală de peste 2,2 milioane de lei.

Cea mai nouă instituție cu caracter social din municipiu – centrul de zi pentru copiii aflați în situații de risc, inaugurat de administrația locală în urmă cu o lună – are deja „clienți”. Proiectul a avut o valoare totală de peste 83.000 de euro. Prima grupă de copii îngrijiți la centrul de zi a fost deja constituită, iar cei zece copii beneficiază de hrană caldă, ajutor pentru realizarea temelor, dar și transport gratuit către domiciliu, dacă locuiesc la o distanță mai mare de un kilometru față de sediul centrului de zi. Centrul de zi pentru copii aflați în situații de risc poate asigura servicii pentru cel mult 50 de copii.

La centrul de zi continuă înscrierile, pînă la atingerea capacității de 50 de persoane. Primim în continuare cereri din partea celor care doresc să beneficieze de serviciile centrului de îngrijire pentru persoane vîrstnice, precum și din partea celor care doresc să primească hrană caldă de la cantina socială. Cererile pot fi depuse la sediul Primăriei Roman„, au precizat reprezentanții administrației locale.

COMENTARII

WORDPRESS: 0